PETTER STRØM"/>

Her vil de ha forbindelsen

Bydelsrådet på Kvaløya er klar på hvor de vil ha en tunnel.

  Foto: PETTER STRØM

  Foto: Google Maps

nyheter

– Ved å plassere Kvaløyforbindelsen her vil opp mot 80 prosent av beboerne på Kvaløya få en enklere hverdag, sier Alfred Løkås, leder for Kvaløysletta byråd.

Onsdag ble Kvaløyforbindelsen diskutert i kommunestyret. Oppslutningen rundt et slikt prosjekt er samlet blant byens politikere.

– Å få en ny forbindelse mellom Tromsøya og Kvaløya prioriteres veldig høyt fra vår side. Det er flere elementer som gjør dette viktig. For det første er det mange potensielle boligtomter på Kvaløya, i tillegg til gode muligheter for næringsutbygging, har ordfører Jens Johan Hjort uttalt tidligere.

Forslag

På nedsiden av Fylkesvei 862, ved rundkjøringen sør for Kvaløysletta, foreslår bydelsrådet å ha tunnelinnslaget for en ny forbindelse til Tromsøya. Tunnelen ser de for seg at skal ende opp i tunnelsystemet på Langnes.

– Denne plasseringen er veldig sentral i forhold til de store boligfeltene som ligger på Slettaelva, Kvaløysletta og på Storelva. I tillegg er det gode muligheter for å utvide veien utover mot Storelva, sier Løkås.

Les også: Nødetatene frykter stengt bru

Det foreligger også forslag om å legge en eventuell forbindelse fra Håkøya eller Tisnes, og over til området ved Sorgenfri.

– Å flytte en forbindelse lenger ut vil være mot si hensikt. Selv bor jeg på Storelva, og det vil ikke være aktuelt for meg å kjøre lenger ut for å komme meg over til en mindre sentral del av Tromsøya, sier sekretær i bydelsrådet, Bård Aamodt.

Tar tid

Selv om de fleste politikerne i kommunen er enig i at en ny forbindelse bør komme på plass, tar det tid å begynne arbeidet.

Les også: - Planleggingen er i startgropa

– Det er klart vi synes dette begynner å drøye. Vi vil sette press på politikerne i tiden fremover for at noe skal begynne å skje, sier Alfred Løkås.

– Det ville helt klart vært gunstig å få i gang denne prosessen så fort som mulig. Byen vokser stadig. Får vi opphevet byggestoppen på Kvaløya ville vi få store muligheter til å gjøre dette til en enda mer kompleks bydel, sier Bård Aamodt.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter