PREBEN OLSEN"/>

Snusing kan gi dødfødte barn

Forskere mener snusing under svangerskapet kan være minst like farlig som røyking.

  Foto: Terje Mortensen

nyheter

Snusing hos gravide øker blant annet faren for dødfødsel, for tidlig fødsel og svangerskapsforgiftning. Det melder uit.no.

– Snus er helseskadelig, men forskning gjort i Sverige viser at under graviditet er den mer helseskadelig enn vi trodde, sier professor i samfunnsmedisin Maja-Lisa Løchen til nettstedet.

– Viktig informasjon

Forskningen viser også at barn født av kvinner som snuser veier mindre enn barn fra kvinner som ikke bruker tobakk.

– Dette viser hvor viktig det er å gjøre denne informasjonen kjent, for det er jo en oppfatning blant mange at snus ikke er like skadelig som røyking, sier Løchen, som erkjenner overfor nettstedet at resultatet fra forskningen er mer dramatisk enn hun hadde forventet.

I dag snuser en fjerdedel av unge voksne og en åttedel av unge kvinner. Snusing gir også økt risiko for kreft i bukspyttkjertelen, i munnhulen og i spiserøret. I tillegg gir tobakksbruken økt risiko for hjerte– og karsykdom.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter