THOR ANDERS ANGELSEN"/>

Åpner for T-bane fra "nye Breivika"

Byutvikling mener en bybane mellom sentrum og Breivika kan være bærekraftig. Debatt: Trenger vi T-bane i Tromsø?
nyheter

Det var i lørdagens iTromsø reportasje "Fremtidsbyen" Bygg- og eiendomsdirektør Erland Loso luftet muligheten for å koble universitetet og sykehuset på en bybaneløsning.

– En slik bane vil riktig nok ikke bli lønnsom før om noen år. Men dersom vi bygger ut byen «riktig» med tanke på en baneløsning, kan det være en fordelaktig løsning, sier Per Hareide, kontorsjef ved byutviklingskontoret i kommunen.

Hareide mener en bane med ett spor og et ekstrastopp på Stakkevollveien er tenkelig.

– Beregninger viser at det må bo 10.000 personer i nærheten av et slikt stopp for at det skal bli lønnsomt. Det bor så mange i sentrum, og svært mange jobber i Breivika. I en by har vi ofte forskjellige forestillinger om hvordan ting skal gjennomføres og bli. Skaper vi et likt bilde av fremtiden har vi en knallgod plan, poengterer Hareide.

– Vi kan ikke konkludere om en baneløsning er lønnsom, men vi er glade for at flere tenker de samme tankene, legger Hareide til, med henvisning til lørdagens reportasje der blant andre venstres Morten Skandfer luftet ideen.

Les mer om Tromsø kommunes prosjekt "Fremtidens byer" i dagens iTromsø.

DEBATT: Hva synes du om forslaget fra byutvikling - vil du at det skal bygges en T-banelinje fra Breivika til sentrum? Si din mening i kommentarfeltet under!