Protesterte mot byrådet

Lokalleder i Fagforbundet Bjørn Willumsen fyrte løs i sin appell utenfor rådhuset.

nyheter

Klokken 11.30 tirsdag møtte kommunestyrets planer om privatisering og konkurranseutsetting av kommunale arbeidsplasser kraftig motstand på trappen av rådhuset.

Fagforbundet protesterte sammen med Arbeiderpartiet, Utdanningsforbundet, Norsk Sykepleierforbund, Skolenes landsforbund, SV, Rødt og Senterpartiet i det politikerne ankom dagens kommunestyremøte.

- Vi har de siste ukene gjort alt vi kan for å rette søkelyset på det som er i ferd med å skje i kommunen, og synes det er riktig og viktig å forsvare folkestyret, demokratiet og det åpne samfunnet, sier leder i Fagforbundet Bjørn Willumsen.

Mange møtte opp utenfor rådhuset for å høre apellene. Plakater med slagord som "Bydrift har erfaringa og kunnskapen" møtte politikere og andre forbipasserende. Willumsen mener byrådet har gjort sitt beste for å oppstruere protesten.

- Hvordan byrådets oppstruering har slått ut er ikke godt å si, men hver enkelt av oss som møter opp har tatt en selvstendig beslutning om å gjøre det, sier Willumsen.

Det var også vedtatt en politisk streik mens protesten pågikk, mellom klokken 11 og 12 i dag.

- Vi vil fotfølge dette hele veien og slåss for hver enkelt arbeidsplass. Vi har mye å forsvare og vil si klart i fra, konkluderer Willumsen.

BILDESERIE: Se bilder fra tirsdagens markering utenfor rådhuset.

iTromsø følger saken som behandles i kommunestyret kl. 16.30.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter