KJETIL VIK"/>

Lyser opp fylkeshuset

Troms fylkeskommune er lei av å bli sammenblandet med fylkesmannen.

  Foto: HK Reklamebyrå

nyheter

Troms fylkeskommune mener de har havnet i skyggen av Fylkesmannen i Troms og Statens vegvesen, og setter nå bokstavelig talt søkelys på seg selv.

I løpet av høsten vil både fylkesvåpenet (griffen, red.anm.) og Troms fylkeskommune på norsk og samisk lyse fra toppen av fasaden på Fylkeshuset. I tillegg skal lyssetting av fasaden mot nord sørge for økt oppmerksomhet.

Synlig i mørket

– Våre politikere synes fylkeskommunen har vært for anonym. Det vil derfor bli skiltet for å markere fylkeskommunen tydeligere. Det er også forslag om å lyssette den nordlige fasaden av høyblokka med ulike farger for årstidene høst, vinter og vår, sier fylkesbyggesjef Jan Inge Hille.

Rundt 1. oktober skal renoveringen av fasaden til Fylkeshuset være ferdig, og da vil lyssettingen av fasaden og profileringen av Troms fylkeskommune komme på plass.

– Det vil berike byen og bli noe å se på fra sentrum, sier Hille.

Tidligere har både Ishavskatedralen og Polaria hatt lyssatte fasader med stort hell og økt oppmerksomhet. Nå håper fylkeskommunen de oppnår samme effekt.

Støttet av fylkestinget

– Mange vet ikke forskjell på Troms fylkeskommune og Fylkesmannen i Troms. Vi ønsker å synliggjøre at vi er et eget forvaltningsnivå og administrasjonssenter i Troms, og at vi ikke har noe med fylkesmannen å gjøre, sier fylkesrådsleder Pia Svensgaard.

Prislappen for lysdekoren på Fylkeshuset er nærmere 300.000 kroner. Det er fylkestinget som har vedtatt å bruke penger på å profilere fylkeskommunen.

– Poenget er å synliggjøre fylkeskommunen. Det blir tydeligere hvem som holder til her, sier fylkesrådslederen.