Bedrifter svindlet

Politiet etterforsker betalingsterminal-svindel.
nyheter

Politiet har innledet etterforskning av kortterminalsvindel og ulovlig omsetning av gullbarer, begge saker tilknyttet betalingsterminalselskapet Touchpay.

Nets, tidligere Bankenes Betalingssentral (BBS), har så langt mottatt krav på litt over 5 millioner kroner etter at en rekke bedrifter mistet penger som gikk via Touchpays utleieterminaler, skriver Aftenposten.

- 41 kunder har meldt krav. Dette omfatter innbetalinger på 71 terminaler. Jeg antar at vi har fått inn de aller fleste kravene ettersom det er gått lang tid og at det har vært en god del medieoppmerksomhet rundt dette. Men jeg ber om at alle Touchpay-kunder som har tapt penger, melder seg til oss, sier informasjonssjef Stein-Arne Bjore i Nets.

Han viser til at Nets ikke har juridisk ansvar, men at selskapet har besluttet å dekke utestående beløp når dette kan dokumenteres. Nets stengte alle Touchpays 250 utleieterminaler i begynnelsen av juni. Tjore vet ikke hvor pengene har blitt av.

- Vi har ikke tilgang til å se hvor pengene går, da dette dreier seg om avtaler mellom Touchpay og deres kunder, sier Tjore.

Politiadvokat Ole Rasmus Knudsen ved finans- og miljøseksjonen i Oslo politidistrikt opplyser at politiet nå etterforsker både denne saken og en parallell sak som omhandler ulovlig omsetning av gullbarer i begynnelsen av juni i år. Foreløpig er tre personer siktet for tilknytning til gullhandelen. Politiet skal foreta nye avhør og se om det er sammenheng mellom Touchpay-saken og gullbarresalget, forteller Knudsen. (©NTB)