Tromsø-væring vant Amanda-pris

... men deltok ikke på feiringen i Haugesund.

  Foto: privat

nyheter

Tromsø-væringen John-Erling Holmenes Fredriksen har vært hovedfotograf for kortfilmen, «To guard a mountain», som i går fikk Amanda for beste kortfilm. Dette var avgangsfilmen til elevene ved Den Norske Filmskolen på Lillehammer, som Fredriksen i år ble uteksaminert fra med bachelor of fine arts, filmfoto.

- Det føles helt vanvittig fantastisk, vi var faktisk ganske overraska over bare å bli nominert, så når vi nå har vunnet er vi selvsagt veldig glad.

Mye på tapetet

For tiden har Fredriksen mange prosjekter i vinden, og måtte derfor ta feiringen sammen med crewet bak filmen i Oslo, der han nå er bosatt.

- Vi sitter her en gjeng og feirer, i Haugesund var det produsenten og regissøren som tok imot prisen.

Han synes det var synd at han ikke fikk delta på prisutdelingen, men at det er positivt at grunnen er mye jobbing.

- Det er alltid bra å ha mye å gjøre i denne bransjen.

Godt samarbeid

Nå satser Fredriksen og resten av gjengen på å få distribuert filmen videre ut i verden.

- Forhåpentligvis vil vi få vist den flere plasser og det er jo mange fine festivaler rundt om i Europa som den kunne passet på.

Filmen finner sted i Macedonia, som er regissør Izer Alius hjemland. Den handler om ansvarsfølelsen i mennesket, og Fredriksen mener det er noe helt unikt ved filmen.

- Grunnen til at vi vant kan være den har noe helt unikt i form av en veldig personlig historie. Dessuten har vi vært et veldig godt crew og jeg tror nok vårt gode samarbeid har gjort at resultatet har blitt tilsvarende.Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter