Full fyr i Fløyveien

Brannvesenets kontrollerte nedbrenning av et hus i Fløyveien holdt tipstelefonen het.

  Foto: Ronald Johansen

Brannvesenet øver på brannslukking i Tromsdalen.

nyheter

Da brannvesenet i dag brant ned et hus i Fløyveien i Tromsdalen gikk tipstelefonen varm. Men det var planlagt hele veien.

I 19.00 tiden i kveld sto flammene fra huset i Fløyveien så høyt at man kunne se dem fra øya, og røyklukten kjente man straks man kom over brua.

Siden ett på formiddagen

En lang rekke tipsere varslet iTromsø om brannen, som kjapt viste seg å være en øvelse under kontrollerte omgivelser i regi av Tromsø brann- og redning.

- Vi har holdt på siden klokken ett i formiddag og har tent på brannen for så å slukke den igjen ganske mange ganger nå. Dette er for å la røykdykkerne våre teste forskjellige metoder og fremgangsmåter, forteller utrykningssjef Willy Andreassen på stedet mens huset er i ferd med å brenne helt ned.

Full kontroll

Huset som ble brent ned skulle rives og øvelsen har vært planlagt i lang tid. De har fulgt nøye med på vær- og vindforholdene for at det skulle være helt trygt og nærmeste nabo hadde to brannmenn som vannet huset i tilfelle vinden skulle snu.

Likevel forventer utrykningssjefen at huset blir å ose til utpå formiddagen onsdag.

- Vi tar ingen sjanser så vi sjekke både i natt og ut på dagen for å være helt sikker. Det er ikke noe man skal bekymre seg over. Det er som et svært bål og vil nok ryke en stund uten at det er fare på ferde, sier Andreassen.