JOHN-KRISTIAN DALSETH"/>

Havnet i skuddrama

Johanne Grov Eilertsen (17) måtte torsdag gjemme seg i frykt for en medelev som rettet en pistol mot en lærer. Skudd ble avfyrt.
nyheter

Eilertsen er utvekslingselev på Normal Community High School i delstaten Illinois. Hennes første skoleår i USA har fått en skremmende start.

«Code red»

En elev på skolen hennes rettet i går morges en pistol mot læreren sin inne på klasserommet. Ifølge avisen Huffington Post ble eleven fort taklet av læreren, og flere skudd ble da avfyrt i taket av klasserommet. Eilertsen befant seg i gangen utenfor klasserommet da episoden skjedde, og forklarer hvordan hun opplevde situasjonen.

– Det var rundt klokken 08.00 og jeg var på vei for å hente bøkene mine til andre time. Da kom mange elever løpende forbi, og det ble ropt «code red». Lærerne dro oss inn på klasserommet og satte oss ned på gulvet, sier hun.

Skremt av politiet

Ifølge Eilertsen gikk de første beskjedene på at det var på grunn av at en tornado var på vei.

– Men så kom en lærer inn, slo av lyset og alle datamaskinene. Da fikk vi vite at det ikke var en øvelse og at en elev hadde rettet våpen mot en lærer, sier hun.

Elevene ble så sittende i to timer i mørket, før det kom en gruppe politifolk inn, med skuddsikre vester og store rifler.

– Det var egentlig først da jeg ble skikkelig redd og kjente tårene komme, sier Eilertsen.

Blir værende i USA

Elevene ble så ført til en nærliggende kirke ved skolen hvor de så ble hentet av sine foresatte.

Ingen ble skadet i episoden, og ifølge Huffington Post ble en 14 år gammel gutt hentet av politiet og avhørt om hendelsen.

Eilertsen sier hun har det bra etter forholdene, selv om det var en rystende opplevelse. Hun er fortsatt motivert til å fortsette studiene i USA.

– Ettersom ingen ble skadet, tenker jeg at dette gikk bra og at jeg nå i hvert fall har en historie å fortelle, sier hun.

Les mer i lørdagens papirutgave av iTromsø!