JOHN-KRISTIAN DALSETH"/>

Nominert til innovasjonspris

NaviGuiding AS fra Tromsø kan bli kåret til Nordens beste produkt innen reiseliv og turisme.

  Foto: Marius Hansen

nyheter

Selskapet er en inkubatorbedrift som har utviklet en ny GPS-teknologi på sosiale medier, som gir turister guiding og informasjon gjennom Apper til mobil og nettbrett.

– En enorm mulighet

Firmaet er nå nominert av SIVA, et statlig selskap som bidrar til nyskaping og vekst i hele landet, som en av 12 innovasjonsbedrifter og skal dermed kjempe om tittelen Nordens beste investerings– og innovasjonsprodukt innen reiseliv og turisme.

– Dette er en enorm stor mulighet for oss til å vises på den internasjonale arena, og at et lite selskap fra Tromsø skal få denne muligheten er nesten for godt til å være sant, sier daglig leder i NaviGuiding AS, Belinda Andersen.

Håper på kapital

Hun håper nominasjonen, og forhåpentligvis seieren, skal bidra til å gjøre selskapet enda mer kjent utenfor Norge.

– Vi er nå i fasen der vi trenger frisk kapital og vi håper at etter dette så vil investorene melde seg og at vi får sjansen til å internasjonalisere produktet vårt. I konkurransen er det investorer og regjeringsrepresentanter fra alle nordiske land som står for kåringen, bare dette forteller for en stor sjanse dette er for oss, sier Andersen.

Andersen, som er i Stockholm for å delta på kåringen som finner sted i morgen, mener nominasjonen også er en seier for gründermiljøet i Nord-Norge.

– Vi er stolte av at nordnorsk innovasjons– og utviklingsmiljøer vises internasjonalt og dette er viktig for gründermiljøet i Tromsø, konkluderer hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter