JOHN-KRISTIAN DALSETH"/>

Nominert til innovasjonspris

NaviGuiding AS fra Tromsø kan bli kåret til Nordens beste produkt innen reiseliv og turisme.
nyheter

Selskapet er en inkubatorbedrift som har utviklet en ny GPS-teknologi på sosiale medier, som gir turister guiding og informasjon gjennom Apper til mobil og nettbrett.

– En enorm mulighet

Firmaet er nå nominert av SIVA, et statlig selskap som bidrar til nyskaping og vekst i hele landet, som en av 12 innovasjonsbedrifter og skal dermed kjempe om tittelen Nordens beste investerings– og innovasjonsprodukt innen reiseliv og turisme.

– Dette er en enorm stor mulighet for oss til å vises på den internasjonale arena, og at et lite selskap fra Tromsø skal få denne muligheten er nesten for godt til å være sant, sier daglig leder i NaviGuiding AS, Belinda Andersen.

Håper på kapital

Hun håper nominasjonen, og forhåpentligvis seieren, skal bidra til å gjøre selskapet enda mer kjent utenfor Norge.

– Vi er nå i fasen der vi trenger frisk kapital og vi håper at etter dette så vil investorene melde seg og at vi får sjansen til å internasjonalisere produktet vårt. I konkurransen er det investorer og regjeringsrepresentanter fra alle nordiske land som står for kåringen, bare dette forteller for en stor sjanse dette er for oss, sier Andersen.

Andersen, som er i Stockholm for å delta på kåringen som finner sted i morgen, mener nominasjonen også er en seier for gründermiljøet i Nord-Norge.

– Vi er stolte av at nordnorsk innovasjons– og utviklingsmiljøer vises internasjonalt og dette er viktig for gründermiljøet i Tromsø, konkluderer hun.

Relaterte saker: