PETTER STRØM"/>

Satser mot verden

Naviguiding er kåret til det fjerde beste innovasjonsprosjektet i Norden. Nå vil de til New York og Taiwan.

  Foto: Marius Hansen

nyheter

– Vi visste at vi har et godt produkt, men at vi skulle komme så godt ut av denne kåringen er over all forventning, sier Belinda Andersen, daglig leder i Naviguiding til itromso.no.

Selskapet har utviklet en GPS-teknologi som gjør det mulig å drive guiding via mobil og nettbrett.

Utenlandsk interesse

Under kåringen av Nordens beste investerings– og innovasjonsprodukter ble Naviguiding kåret til det andre beste prosjektet i Norge og det fjerde beste i Norden.

– Den gode mottakelsen er gull verdt for oss. Det var 250 investorer til stede på arrangementet, og at de har stemt oss fram er jo veldig lovende. Vi har allerede en avtale om å møte ambassadøren fra Taiwan om et mulig samarbeid. I tillegg kommer et TV-selskap fra New York for å lage en reportasje på oss, sier Andersen.

Her kan du laset ned appen, og få en guidet tur fra Tromsø til Sommarøy eller fra Tromsø til Sommarøy

– Kan dere ta på dere utfordringen med å lansere dette i New York eller Taiwan?

– Absolutt. Alt som trengs er GPS-koordinater.

Godt miljø

Andersen skryter av innovasjonsmiljøet i Tromsø.

– Det er masse spennende som skjer i byen. Det er bare viktig at vi får litt blest rundt det som skjer. Forhåpentligvis kan både lokale, nasjonale og internasjonale investorer oppdage det vi driver med her i byen, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter