Ikke folkeavstemning om statskirken

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier nei til folkeavstemning om statskirkens framtid.

  Foto: ht.no

nyheter

Han vil heller ikke gi noen signaler om sitt eget synpå dette spørsmålet.Han ble utfordret av både Høyres Inge Lønning og Fremskrittspartiets Siv Jensen i Stortingets spørretime onsdag.Lønning viste til de sterke signalene fra kirkeminister Trond Giske (Ap) i favør av statskirken, og spurte om ikke statsministeren synes statsreligion er et fenomen som er gått ut på dato i et demokratisk land.

- Dette handler om vår historiske identitet, og derfor mener jeg det er et poeng at man ikke trekker raske konklusjoner, men lytter til debatten og til Kirken selv. I høringsuttalelsene fra menighetsrådene er det ulike syn

og mange støtter fortsatt statskirke, sa Stoltenberg.Frp-formann Siv Jensen oppfordret ham til å holde folkeavstemning om statskirkens framtid, siden han er så opptatt av å lytte til hva folk mener.

- Det er veldig mange spørsmål hvor jeg mener det er riktig å lytte før man bestemmer seg. Men en utfordring når det gjelder statskirken er at vi ønsker en samlende løsning, mens en folkeavstemning bidrar til å skjerpe motsetningene, sa Stoltenberg.