- Homohets er trist

Ole Gunnar Solheim synes det er beklagelig at fordommer mot homofile også lever i Tromsø.

"Å elske er en menneskerett", her fra Les Miserables-ensemblets solidaritetsaksjon.  Foto: IDA RAMBERG

FORTVILET: Regionsleder i Amnesty, Ole Gunnar Solheim.  Foto: IDA RAMBERG

nyheter

I sommer aksjonerte Amnesty for at alle skal få elske dem de vil. Aksjonen het «Å elske er en menneskerett», og rettet søkelyset mot en rekke steder i Europa der homofile, lesbiske, bifile og transpersoner ikke har lov til å elske dem de vil.

Regionsleder i Amnesty, Ole Gunnar Solheim, synes det er forferdelig beklagelig å høre at denne typen holdninger også finnes i Tromsø.

– Jevnt i Europa ser vi en utvikling der forholdene for seksuelle minoriteter har blitt verre. Noen steder er det å delta på Pride-parader en betydelig risiko for egen sikkerhet, forteller Solheim.

Han har ikke lest artikkelen om «Ine», men synes det er trist at slike holdninger lever også i Tromsø.

– Men jeg tror folk flest respekterer homofile og jeg synes det er flott at denne kvinnen står fram, og forteller om diskrimineringen hun har vært utsatt for. Holdningsarbeid er et pågående prosjekt som man må holde på med hele tiden. Vi skal ikke hvile på lauvbærne, mener Solheim.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter