Skryt for homopappa-bok

Endre Lund Eriksens nye barne- og ungdomsbok har fått gode kritikker.

Endre Lund Eriksen får skryt av sin nyeste barne- og ungdomsbok.  Foto: Marius Hansen

nyheter

Forfatteren bosatt i Tromsø, Endre Lund Eriksen, ga nettopp ut barne- og ungdomsboken, "Den sommeren da pappa ble homo".

LES OGSÅ: Lanserer ny bok

Boken handler om Arvidsjaur og faren som tilbringer sommeren på ferie i en liten campingvogn. Det er alt de har råd til etter at moren dro avgårde med Pilates-læreren sin. Gjennom boken blir man kjent med Arvidsjaur som har endel å stri med, og når faren blir forelsket i en annen mann, oppstår det full forvirring.

Dagbladet har anmeldt boken, og den får strålende kritikker.

 "Det handler egentlig om pubertet, seksualitet, identitet. Det kunne blitt klamt, men det er så tøft laget; med mye humor — og passe doser alvor og pubertetssårhet", skriver Dagbladets anmelder Cathrine Krøger.

LES OGSÅ: Vil lage filmfest for barna

Krøger skriver at pappaen til Arvidsjaur går fra å være en "ulykkelige nokså grå og tause lektor-jeg, forvandles han til et rødvinsdrikkende fjols som plirer med øynene og skråler høyt og drikker vin".

Og det fungerer, mener Krøger.

"Endre Lund Eriksen har med andre ord fått det til igjen. Og kanskje er det ikke så katastrofalt heller — å ha en pappa som blir homo sånn over natta".

Tidligere i år, da Lund Eriksen lanserte planene om boken, uttalte han til iTromsø at boken har et alvorlig tema.

- Det jeg har erfart selv, er at humor og spenning er viktige elementer for å nå ut til leserne. På generelt grunnlag bidrar det til at det blir lettere å bære fram ett alvorlig tema, både for voksne og barn.


             

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter