Viste fram Tromsø

Ordfører Jens Johan Hjort fikk hjelp av strålende høstvær da han viste fram byen til den finske presidenten Sauli Niinistö.
nyheter

Hjort fikk fungere som ciseron da presidenten, hans kone Jennu Haukio, samt kronprins Haakon fikk seg en liten rundvandring i sentrum.

De fornemme gjestene ble geleidet fra Rødbanken, via kirkeparken ned til kaia og Rica Ishavshotell.

– Det var veldig hyggelig at de selv ønsket å komme til Tromsø, og det viser at synet på Nordområdene er i ferd med å snu. Nå er oppfatningen at det er i nord som de viktige tingene skjer, sier Hjort.

BILDESPESIAL: Se bildeserie fra det storfine besøket i Tromsø fredag

Rian vert forrige gang

Det er andre gang en finsk president besøker Tromsø som et innslag i et offisielt statsbesøk.

– Forrige gang var det president Matti Ahtisaari som besøkte byen. Det skjedde for 18 år siden, da Erlend Rian var ordfører, sier Hjort.

Fylkesmann Svein Ludvigsen var vert for lunsjen for de offisielle gjestene på Rica.

Han syntes det var stas å få hilse den finske presidenten velkommen.

– Spesielt sett i et historisk lys. Vi har jo en lang kvensk historie her i Troms, og da er det flott å få besøk av Finlands president, sier han.

Ludvigsen forteller at presidentparet likte mottakelsen de fikk i Tromsø.

– De var veldig begeistret for at så mange hadde møtt opp i gatene i Tromsø. De sa de spesifikt at de satte stor pris på, sier fylkesmannen.

BILDESPESIAL: Se bildeserie fra det storfine besøket i Tromsø fredag

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter