– Telefonen ringte i hele går

Troms Nei til EU fikk henvendelser fra nye og gamle medlemmer etter fredspristildelingen.

Regionsekretær i Troms Nei til EU, Wibeke Bergheim, kan fortelle om stort engasjement i fylket etter fredspristildelingen fredag.  Foto: Bente Simonsen

nyheter

Tildelingen av Nobels fredspris til EU har vakt flere reaksjoner, både nasjonalt og internasjonalt.

LES OGSÅ: Fikk strøm av innmeldinger

Er provosert

Også i Troms merkes tildelingen hos flere, spesielt organisasjonen Nei til EU.

– Vi har ikke fått tallene for hvert enkelt fylke ennå, men siste beskjed fra medlemsregisteret er at meldingene fortsatt strømmer inn, sier regionsekretær i Troms Nei til EU, Wibeke Bergheim.

Både nye og gamle medlemmer henvendte seg til organisasjonen i går, og meldingene har fortsatt å komme i dag.

– Det er både gamle medlemmer som ønsker å fornye medlemskapet, og nye som sier de har tenkt på dette en stund og at de nå mener det er på tide å engasjere seg, sier Bergheim.

– Absurd

Regionsekretæren sier folket som tar kontakt er provoserte og meget engasjerte etter den kontroversielle pristildelingen. Selv kaller hun fredsprisen for «absurd».

– Om prisen kom på 50-tallet kunne det vært forståelig. Men nå som Europa brenner, for å sette det litt på spissen, med fattigdom, arbeidsledighet og sosial nød, så blir det absurd. Det er rett og slett upassende, sier Bergheim.

Fredsprisen har vært et tema på dagens årsmøte i Troms Nei til EU, og Bergheim sier avgjørelsen får en innvirkning på arbeidet de gjør.

– Dette har skapt en reaksjon, spesielt hos unge og studenter. De engasjerer seg mye mer enn vi har sett tidligere, og det er meget gledelig, konkluderer Bergheim.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter