- Ensomhet er like farlig som å røyke

Ensomhet er helsefarlig mener kommuneoverlege.

Trond Brattland, kommuneoverlege  Foto: Lars Åke Andersen

nyheter

Tromsøs kommuneoverlege, Trond Brattland, går ut og advarer mot helserisikoen ved å være ensom.

- Å være ensom kan være like farlig som å røyke, sier han.

- En av de mest sentrale behovene mennesker har, er tilhørighet og å ha kontakt med andre mennesker. Har man ikke det kan det gå ut over den psykiske helsen, og sjansen for angst og depresjon øker. Videre er det fort gjort å få et dårlig kosthold og drikke mer alkohol når man er alene, forklarer kommuneoverlegen til Nordlys.

Brattland henviser til en undersøkelse som ble publisert av PLOS. Der konkluderes det med at det å ha få venner, samt ha lite kontakt med andre, er like farlig som å røyke 15 sigaretter om dagen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter