– En kjempeidè!

Ordfører Jens Johan Hjort synes skilting på kvensk er en gode idè.

Jens Johan Hjort stiller seg positiv til skilting på kvensk i Tromsø.  Foto: Daniel Lilleeng

? SKEPTISK: Byråd Kristoffer Kanestrøm  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Ordfører Jens Johan Hjort synes kystsamenes forslag om skilting på kvensk, er sier noe om deres lange historie i Tromsø.

– Jeg synes personlig det er en kjempeidé, uttaler Hjort.

Hjort trekker særlig fram kvenene og samenes lange historie i Tromsø.

– Man skal huske at den første som ble skrevet inn i kirkebøkene i Tromsø var en jente som het Anna og var kvensk. Tromsø har en lang historie med trespråklighet, sier ordføreren.

Men byråd Kristoffer Kanestrøm er av en annen oppfatning.

– Innspillet er så ferskt at partiet har ikke fått tatt stilling til om vi ønsker å si ja eller nei til skilting på tre språk ennå, sier Kanestrøm.

– I utgangspunktet er jeg skeptisk, poengterer han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter