Storsvindler lurte til seg 350.000,-

Ni personer falt for 26-åringens triks.

14.000 KRONER: Her på K1 skal mannen ha fått en kvinne til å utbetale han 14.000 kroner fra en minibank. 

nyheter

En 26 år gammelt mann er dømt til syv månederns fengsel for blant annet å ha svindlet til seg til sammen 350.000 kroner fra ni forskjellige personer.

Tromsømannen skal overfor ofrene sine ha gitt inntrykk av at han var stinn av penger. Likevel har han klart å overbevise dem om at han av ulike årsaker trengte umiddelbare og kortsiktige lån.

Ved flere anledninger har han også lurt ofre til å utlevere bankkort og pinkode under påskudd av at han skulle sette inn penger på ofrenes konto.

I stedet for å sette inn penger, har han tømt kontoene.
 

Måtte selge bolig

Ett av svindlerens ofre ble kontaktet av 26-åringen i køen på NAV-kontoret.

Etter å ha spandert middag på restaurant og innledet et vennskapelig forhold med offeret, fortalt 26-åringen at han levde som pokerproff, eide flere leiligheter og at han hadde arvet en masse penger som foreløpig sto på en sperret konto. 26-åringen fikk etter hvert utbetalt flere private lån fra den syke mannen, og fikk sågar offeret til selv å ta opp kredittkortlån for å viderelåne penger til ham.

Til slutt hadde storsvindleren lurt mannen for over 160.000 kroner, noe som medførte at offeret ble tvunget til å selge boligen sin og flytte hjem til sin mor.
 

Syv måneder

26-åringen rundlurte også to menn på Vestlandet ved å utgi seg for å være kvinner som var interessert i mennene og som derfor ville reise på besøk til dem. Via sms-meldinger fikk svindleren mennene til å utbetale seg henholdsvis drøyt 10.000 og nesten 20.000 kroner som skulle dekke «kvinnenes» reisekostnader.

Mannen er også domfelt for å ha svindlet en drosjesjåfør for 42.000 kroner - penger som ble gitt som lån dels fra taxikassen og dels av sjåførens private midler. Svindleren kjørte også drosje med samme sjåfør for nesten 40.000 kroner - uten å ha dekning.

Tromsømannen er dessuten domfelt for å ha loppet et kjærestepar han traff på byen for 20.000 kroner ved å forsikre dem om at han skulle tilbakebetale langt mer enn han lånte.

Nord-Troms tingrett har dømt svindleren til syv måneders ubetinget fengsel, en dom 26-åringen har vedtatt.