Trespråklig skilting? Ja, takk!

Norske kveners forbund mener Tromsøs innfartsveier bør har skilt på tre språk.

  Foto: Illustrasjon

nyheter

- Norske Kveners Forbund takker Kystsamenes for forslag om trespråklig skilting av innfartsveiene til Tromsø, et forslag vi støtter fullt og helt. Trespråklig skilting viser et kulturelt mangfold, og viser også historisk tilstedeværelse av kvener i Nord-Norges hovedstad. I dag er Tromsø en viktig kvensk by, med mange institusjoner og organisasjoner som arbeider med å synliggjøre kvensk språk og kvensk kultur, skriver Anne Gerd Jonassen og Ivar Johnsen i forbundet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Kystsamene krever skilt på tre språk

- Den kvenske ungdomsorganisasjonen Kveeninuoret har sitt hovedsete i byen, det samme har den landsomfattende organisasjonen Norske Kveners Forbund. Universitet i Tromsø har kurstilbud i kvensk, og organisasjoner kjører kvenskkurs. Tromsø har i århundrer blitt befolket fra sør, øst og vest av kvener, nordmenn og samer, og det vil være et positivt signal om Tromsø også kan skilte på kvensk og samisk, melder forbundet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter