Frp vil ha bompenger

Bompenge-kamelen svelges for å få tunnel til Kvaløya.

Ole M. Johansen, Frp  Foto: KNUT JENSSEN

nyheter

Det er en tunnel fra Sør-Tromsøya til Kvaløya som har fått Frp til å godta tanken om bompengefinansiering av et veiprosjekt.

Planleggingen av den nye undersjøiske tunnelen starter nå på nyåret og Frps kommunestyrerepresentant Ole M. Johansen åpner for at bompenger må til for å realisere tunnelen, som etter planen skal gå fra Marisletta ved Håkøybotn på Kvaløya til Sør-Tromsøya - en strekning som etter dagens vei er på 21 kilometer.

- Gitt at man får den besparelsen tidsmessig og drivstoffmessig kan vi være med på at man tar inn et tilsvarende beløp i en bompengeavgift. Da vil det være økonomisk fornuftig, sier Johansen til NRK.

Fremskrittspartiet har vært steile på at nye E8 inn til Tromsø ikke skal bompengefinansieres. Men med tunnelen mellom Tromsø og Kvaløya er det altså annerledes.

- Etter fem år med bompenger vil man være langt på vei, sier Johansen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter