Følg Troms Arbeiderpartis nominasjonsmøte direkte

iTromsø gir deg de viktigste oppdateringene fra nominasjonsmøtet.

Tove Karoline Knutsen og Martin Henriksen  Foto: TOM BENJAMINSEN

nyheter

Mye spenning er knyttet til førsteplassen på listen. Leder for nominasjonskomiteen, Roald Linaker, sa følgende da han presenterte deres liste:

- Det har stort sett vært enighet i komiteen, bortsett fra førsteplassen.

Votering:

** Christin Kristoffersen (Svalbard) får 85 stemmer mot Eva Ottesens (Gratangen) 16. Dermed blir hun stående på 4. plass.

** Sigmund Steinnes fra Storfjord vinner kampen om 3.-plassen i duell med Tor Inge Hoaas (Tromsø) og Steffen Jakobsen (Målselv)

** Tove Karoline Knutsen fra Tromsø hadde ingen motforslag, og blir dermed nummer to.

** Totalt 69 stemmer for Martin Henriksen. Herman Kristoffersen fikk 33 stemmer. Dermed vil Martin Henriksen være Troms' førstekandidat ved årets stortingsvalg.

** Delegatene har fått utdelt stemmesedler, og skal nå velge mellom Martin Henriksen og Herman Kristoffersen.

** Nå er det klart for votering. Førsteplassen velges først, og listen skal bestå av totalt tolv personer.

** Herman Kristoffersen er ikke i salen. Det er Martin Henriksen.

Slik var debatten:

Siste taler øverst:

Kjetil Bjørkelund (Harstad Ap):

- Jeg har vært til stede på samtlige møter for Troms Ap. Det er noen ansikter jeg ser på hvert eneste møte. Bendik. Et annet ansikt jeg hele tiden har sett er Martin Henriksen. Han har vært på alle møter jeg har registrert i det siste. Vi trenger mennesker som er til stede. Da Martin Kolberg takket av Martin som AUF-leder sa han følgende: "du er den beste lederen i AUF i moderne tid", samtidig som han så på Trond Giske, Anniken Huitfeldt og Jens Stoltenberg. Og alle tre stod der og bukket.

Ove Gamst (Dyrøy Ap):

- Vi er nødt til å velge mellom to kandiater. Vi ligger midt i mellom Tromsø og Harstad. Mine kamerater i Tromsø: vi må skuffe dere i dag. Å velge mellom to mennesker er tungt. De vil gjøre sitt beste begge to.

** Innleggene som støtter Martin Henriksen virker å få mer applaus enn de som støtter Herman Kristoffersen.  Det blir en ren duell mellom Harstad og Tromsø, som begge tar i bruk alle virkemidler for å fremme sin kandidat.

Barbro Lill Hætta (Harstad Ap):

- Vi må se fremover, og vi må skape et vinnerlag med by og land hånd i hånd. Med Martin. Han er en mann for fremtiden, og har trua på våre sosialdemokratiske rettigheter. Han er en Troms-gutt. Han er i harstad når han ikke er på arbeid i Troms, og bruker sitt nettverk for det beste i Troms.

Kent-Ove Rossvoll (Tromsø Ap):

- Jeg er veldig lei av at vi i nord taper. Om både penger og oppmerksomhet. Vi har tapt i hundre år, og hvis vi ikke oppfører oss kommer vi til å tape i hundre år til. De vi sender ned til Oslo må gjøre en skikkelig jobb. Herman vil gjøre en god jobb, han tør å si i fra. Slik har vi ikke hatt det i det siste. Jeg ønsker Martin på Stortinget, men han står der for feil fylke. Han må stå der for Oslo Ap, og det er synd at han ikke står på listen der.

Torbjørn Trondsen (Tromsø Ap):

- Jeg syntes komiteen har kommet med en forunderlig innstilling. Skal vi klare å vinne valget må vi mobilisere i Tromsø. Her er 41 prosent av de stemmeberettigede i Troms. Vi må ha en mann som har tillit i Tromsø, en som kan mobilisere i Tromsø. Når jeg hører argumentasjonen om Henriksen hører jeg om en som skal starte en karriere. En lokal statsråd er ingen garanti for at man får gjennomslag sentralt. Martin henriksen er fremtiden, ja. Spørsmålet er hva vi må gjøre for å vinne valget nå. Herman frigjør mye entusiasme i Tromsø, og kjenner livet fra innsiden.

Bjørn Inge Mo (Leder Troms Ap):

- Nå skal jeg si litt om en forferdelig vanskelig sak. Karl Selbakk sa at Martin må vente. Da vil jeg trekke frem et gammelt ordtak: å rette baker for smed. Før den saken kom opp vant Martin i nominasjonskomiteen. Det eneste rette vi gjør er å satse på ungdommen, og  løfte Martin henriuksen opp og fram. Vi vinner valget på det.

Svenn A. Nilsen (Tromsø Ap):

- For å vinne valget må vi vinne valget i Tromsø. Sett dere ned og tenk på situasjonen vi står i. Jeg syntes vi må stemme på Herman Kristoffersen. I en vanskelig situasjon er det den eneste muligheten vi har til å vinne valget i Troms.

** Strek er nå satt for debatten. Det står åtte talere igjen på talerlisten før det skal voteres.

Karl Selbakk (Lenvik Ap):

- Vi i Lenvik har fått masse henvendelser fra flere i partiet som mener Martin må bort fra toppen etter det som skjedde i desember. Jeg har støttet Martin lenge, men nå syntes jeg han må vente litt, med tanke på det som skjedde i desember. I Lenvik gikk vi tidlig ut og sa at vi måtte slette alt, fordi det ikke skal ligge noen tanker om politisk spill bak det. For ikke å stille noen tvil om legitimitet må vi ha Herman på topp.

Deretter fulgte Marianne Bremnes (Harstad Ap)opp meg følgende

- Martin Henriksen er godt likt, og han har vært leder for nasjonale AUF i mange år. Dermed har han et stort og godt nettverk. Han er allsidig og erfaren, til tross for hans unge alder (33 år). Ikke minst i fiskerimiljøet med den jobben han gjorde som polrådgiver for fiskeriministeren. Tenk på framtida, velge framtida. Derfor vil vi ha Martin på topp.

Odd Arne Thunberg (Tromsø Ap) åpnet debatten med følgende innlegg, der han fremmet Herman Kristoffersen:

- Vi i Tromsø ønsker Herman Kristoffersen på topp. Det sammer gjør svært mange andre velgere og kommuner. Valgkampen kommer til å bli en lang rosevandring, og vi må kjempe mot en sterk høyrevind. Vi skal ha et minst like godt resultat som vi hadde ved sist stortingsvalg (36,7 prosent). Det betyr at vi trenger rundt 30 000 som stemmer Ap. Herman skaper tillit, og bidrar med sin entusiasme. Han vil også stoppe den pågående velgerflukten hos de eldre. Nettopp de eldre er i flertall hos oss. Han vil høres godt som en stemme fra Troms og Nord-Norge for øvrig. Erfaring skaper trygghet, tillit og håp. Derfor er hovedmålet at Jens skal ha en ny regjering. Derfor skal vi stemme på Herman.