Nordlysprisen til Nils Anders Mortensen

Juryen karakteriserer årets vinner av Nordlysprisen som en av Norges mest betydelige pianister.
nyheter

Prisvinneren ble utnevnt under åpningen av årets Nordlysfestival fredag kveld.

Nils Anders Mortensen er født i Flekkefjord, Har vært bosatt i Finnmark i ei årrekke og er utdanna ved Norges musikkhøgskole, Ecole Normale i Paris og Hochschule für Musik und Theater i Hannover.

Som utøver har vinneren turnert stort sett over hele verden. Særlig har Nordkalotten og Russland vært områder som vinneren stadig har besøkt sammen med sine medmusikere i Ensemble Noor.

I sin begrunnelse for tildelinga sier juryen at "... vinneren har hatt stor betydning for norsk musikkliv, også her i nord, og har gjort seg bemerket som en dyktig utøver, pedagog og inspirator. Særlig som kammermusiker er vinneren ettertraktet blant de beste utøverne vi har i landet".

Prisvinneren opptrer jevnlig med de norske symfoniorkestrene og spiller ved alle de store klassiske festivalene. Samtidig er prisvinneren aktiv i mange andre stilarter og er bidragsyter som arrangør på flere plater med nordnorske artister i alle genrer. Vinneren er nominert til Grammy-prisen for sine egne innspillinger av klassisk musikk.

Årets jury har bestått av organisten Bjørn Andor Drage, bratsjisten Tørris Koløen Bakke og instituttleder Zafer Özgen med sistnevnte som leder av juryen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter