Mellomlederne er mellomfornøyde

I alle fall planlegger kun seks av ti nordnorske mellomledere å bli i jobben sin lenge.
nyheter

En undersøkelse gjennomført av Great Place to Work blant medlemmene til organisasjonen Lederne viser at mellomledere i Troms, Finnmark og Svalbard ikke planlegger å bli i jobben sin for lenge.

Faktisk er det bare seks av ti mellomledere i nord som har planlagt å bli værende i jobben sin i lang tid framover. Det er en nedgang på åtte prosent fra tilsvarende måling i 2011.

- Bekymringsverdig

Forbundsleder i Lederne, Jan Olav Brekke, lar seg bekymre over utviklingen.

– Det er uventet å se en så stor endring i løpet av bare ett år, og det er bekymringsverdig. Vi vet at mellomledere opplever mye press, særlig fra toppledelsen. De har vanskeligere for å bli hørt, og ofte får de ikke myndighet som står i forhold til det ansvaret de har, sier Brekke i en pressemelding.

Oppgang i Nordland

Det er er grunn til at Nordland ikke er tatt med i det smådystre bildet fra nord.

Det sørligste fylket i Nord-Norge har nemlig en oppgang på fire prosent på samme påstand "Jeg ønsker å jobbe her i lang tid".

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter