Reportasjen:

Barne-TV vi aldri glemmer

Vi har samlet de beste minnene fra Barne-TV. Se klipp her!
nyheter

Du husker vel «Lekestue», «Colargol», «Portveien 2» eller «Sesam Stasjon»? Skremte «Pompel og Pilt» eller gorgene i «Fragglene» vannet av deg? Dagens barnesinn formes med TV fra Tromsø.

Les mer: Her kan du se video og lese om Barne-TV fra 60-tallet!

De første offisielle TV-sendingene gikk ut over eteren høsten 1960. «Kosekroken» het det første barne-TV-programmet og ble sendt én gang i uka. Så kom «Lekestue», «Pompel og Pilt» og etter hvert «Portveien 2» og «Sesam Stasjon». De fleste som har vokst opp med barne-TV har klare minner fra ett av disse programmene.  

Les mer: Her kan du se video og lese om Barne-TV fra 70-tallet!


De siste 15 årene har kringkastingens divisjon i Tromsø fått en viktigere rolle i å lage TV for de minste. Barne-TV klokka seks om ettermiddagen er erstattet med en egen kanal - NRK Super. Det er nå fem år siden.  

Les mer: Her kan du se video og lese om Barne-TV fra 80-tallet!

- En tradisjon og et land ble flyttet fra «prime time» klokka seks og over til den nye kanalen.  

Redaksjonssjef Beate Hårstad Jensen er ansvarlig for Tromsøs bidrag til NRK Super.  


Les mer: Her kan du se video og lese om Barne-TV fra 90-tallet!


- Den største konkurrenten vår er Disney Channel. Vi er større enn dem. NRK Super er en gigantsuksess, også i internasjonal målestokk, sier Hårstad Jensen med struttende selvtillit på Tromsø-redaksjonens vegne.  

Les mer: Her kan du se video og lese om Barne-TV fra 2000-tallet!Les mer om 9000 barne-TV byen Tromsø i lørdagens papirutgave av iTromsø!