Ulovlig bolig tvangsselges

Toppetasjen i denne boligen i Biskop Berggravs gate 25 B er pålagt revet. Nå ligger boligen ute for tvangssalg på finn.no.

BEGJÆRT TVANGSSOLGT: Biskop Berggravs gate 25 B (nærmest) ligger ute for tvangssalg etter begjæring fra tingretten. En årelang strid om byggehøyden gjør at det ikke er tatt i bruk ennå.   Foto: Marius Hansen

Bjørn-Ivar Bendiksen  Foto: Steenstrup Stordrange

nyheter

Biskop Berggravs gate 25 B er den ene av to naboboliger på toppen av øya som ble bygd i 2008, men som eierne ikke får lov til å flytte inn i.

Årsaken er at de ble bygd én meter for høy. Eierne har i ettertid fått krav på seg om å rive toppetasjen.

Før helga ble boligen lagt ut for tvangssalg med en prisantydning på fem millioner kroner.

På oppdrag fra tingretten

– Prisantydningen er basert på takstmannens vurdering av normal markedsverdi. I henhold til takst, er det i verdireduksjonen tatt hensyn fratrekk for pålagt riving og ferdigstilling. Det orienteres om at kjøper overtar eiendommen «som den er», herunder med de kommunale pålegg som ligger på eiendommen.

Det skriver advokatfirmaet Steenstrup Stordrange i prospektet på finn.no. Etter det iTromsø erfarer er det to kreditorer som har begjært tvangssalg.

– Vi har fått i oppdrag av Nord-Troms tingrett med å gjennomføre tvangssalget, sier advokatfullmektig Bjørn-Ivar Bendiksen hos advokatfirmaet Steenstrup Stordrange.

Spesielt oppdrag

Av salgsprospektet går det fram at «boligen beskrives i takst som et eneboligprosjekt som ikke er ferdigstilt.

Interessenter gjøres oppmerksom på at prosjektet ikke er godkjent av kommunen og at det foreligger pålegg om retting/riving av øverste del av bygget som følge av at høyden er 1,1 meter over lovens grense på 8,0 meter».

— Har dere fått noen henvendelser?

– Boligen har bare ligget ute ei helg, men vi har hatt noen henvendelser og forventer flere etter hvert. Dette er nok ikke en bolig som den jevne borger vil påta seg risikoen med å kjøpe, sier Bendiksen.

Advokatfullmektigen legger ikke skjul på at det er et litt spesielt oppdrag de har påtatt seg, siden det er flere heftelser forbundet med salget.

– Vi er påpasselige med å opplyse om at det både er rivepålegg og at saken verserer i rettsapparatet. Uten rivepålegget ville eiendommen hatt en høyere verdi, mener Bendiksen.

Trenger mer tid

Det lyktes ikke iTromsø å få kommentar til tvangssalget fra boligeieren selv. Advokaten hans svarte imidlertid på iTromsøs henvendelse, selv om han ikke ville si så mye.

- Det er en kjedelig situasjon, selvfølgelig. Vi har bedt om mer tid til å avklare situasjonen, og gjør forsøk med å finne ordninger for å unngå tvangssalg, sier advokat Bjørn Jakobsen hos advokatfirmaet Rekve, Pleym & Co.


 

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter