Få din egen advokat i lomma

Jusshjelpa i Tromsø har lansert Norges første juridiske app.

Jusshjelpa i Tromsø har lansert en ny jurdisk app. Her er prosjektleder John- Petter Karlsen og daglig leder,Vivian Mikalsen.  Foto: Jusshjelpa

Daglig leder i Jusshjelpa i Nord-Norge, Vivian Mikalsen.  Foto: Jusshjelpa

nyheter

Denne uken lanserte Jusshjelpa i Tromsø Norges første juridiske mobilapplikasjon. Der skal alle som har juridiske problemer, eller spørsmål finne hjelp.

– Her kan man finne artikler innenfor de fleste områdene innen juss, både eiendomsrett, samboerrett og husleierett. Vi har samlet en utrolig mengde artikler som basert på de erfaringene vi har fra Jusshjelpe i Tromsø, forteller daglig leder i Jusshjelpa, Vivian Mikalsen.

Vil hjelpe flere

Arbeidet med appen, som er tilgjengelig både for iPhone, android og nettbrett, ble startet etter en ide om å gjøre rettshjelp lettere tilgjengelig.

– Vi startet i mai, og nå er den ferdigstilt. Den ble lansert i går, og allerede nå har vi fått en god del nedlastninger, så det kan tyde på at en slik app var ønsket, mener Mikalsen.

Lurer du på hvordan applikasjonen fungerer? Se video her!

Et av poengene var å kunne hjelpe flere, da Jusshjelpa i Tromsø opplever stort trykk på telefon.

-Vi vet det er mange som trenger hjelp, og i mange tilfeller er det spørsmål om hvordan man kan unngå å havne i tvister. Her er appen et godt hjelpemiddel som folk kan bruke, dermed har vi mulighet til å hjelpe flere på telefon, sier Mikalsen.

Skal være gratis

Det er i hovedsak Jusshjelpa i Tromsø som står bak nysatsningen, men også lignende instanser i Oslo, Trondheim og Bergen har bidratt til artikler.

– Det er et omfattende arbeid, men vi mener appen åpner helt nye dører for oss. Vi når frem til mange flere på denne måten, og gjør det hele enklere for personer som eller kanskje ikke hadde fått hjelp.

Appen er den første i Norge av sitt slag, og Jusshjelpa har finansiert den selv, med hjelp fra ulike instanser.

– Vi har fått godt gjennomslag for ideen, men det er vårt eget overskudd som har finansiert mesteparten av arbeidet bak. I likhet med våre tjenester på telefon og e-post, er også applikasjonen helt gratis, og det er en forutsening for oss, sier Mikalsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter