Siste stopp i Alta?

Konsulentrapport laget for Alta kommune lanserer Alta som mulig snuhavn for Hurtigruten.

HURTIGRUTEN SNUR I ALTA?: Det er i alle fall lansert som en mulighet i en rapport utarbeidet for Alta kommune.  Foto: Tor Farstad

nyheter

Det er Finnmark Dagblad som i dag skriver om konsulentfirmaet Rambøll Norges to rapporter for Alta kommune - den siste fra i år.

Her peker man på at det er både mulig og fordelaktig å få Alta som snuhavn for Hurtigruten.

Rapporten slår fast at Alta har et uforløst potensial når det gjelder forretningsmuligheter knyttet til sjøtransport og det er her en mulig snuhavn for Hurtigruten kommer inn.


LES OGSÅ: 310 mill. i minus

I dag har ikke Alta anløp i det hele tatt. Ifølge Finnmark Dagblad er det ingen på Rambøll som vil si hvem som har lansert snuhavn-ideen.

- Dette er et alternativstudie, som ikke er ment for offentliggjøring. Det er heller ikke en ferdig rapport, sier Rambøll Norge til avisen.

LES OGSÅ: Fra Narvik til Tromsø

En eventuell snuhavn i Alta vil være ekstremt dårlig nytt for de ti anløpene som ligger nord og øst for Alta.

Ikke flertall

Og overfor Finnmark Dagblad slår da også varaordfører Ronny Berg (Frp) fast at Alta ikke har noe mål om å frarøve Hammerfest, Havøysund, Honningsvåg, Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg, Båtsfjord, Vardø, Vadsø og Kirkenes sine hurtigruteanløp.

- Konsulentene som jobber med en områdeplan står ganske fritt til å vurdere hva de ønsker å se på, men jeg kan ikke tenke meg at et ønske om å få Alta som snuhavn har noe flertall i kommunestyret, sier Berg.

iTromsø har passert 7.000 likes på Facebook! Lik oss, du også!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter