Fotograf og ekspert blir ikke enige

Tromsøfotograf presenterte et mysterium natt til tirsdag.
nyheter

iTromsø fikk i natt tilsendt flere bilder av hobbyfotograf Truls Melbye Tiller fra Tromsø. På sine facebook-sider stiller han seg undrende til himmellegemet han fanget til minnebrikken.

– Er det noen som har en idé om hva dette er. Er det en komet eller satellitt. Den viste seg flere ganger i løpet av en time, spør fotografen sin venner på nettstedet.

- Foreløpig har du fotografert en UFO, svarer en kamerat.

Tidlig tirsdag morgen kl. 06.30 startet jakten på svaret, men fotografen som hadde vært ute hele natten og tatt bilder var ikke tilgjengelig før noen timer senere.

- En meteor

Først fikk vi tak i ekspertene, og i Tromsø er det en person som kan litt mer om slike fenomener enn andre.

Førsteamanuensis ved UiT og kometekspert, Steinar Thorvaldsen er tydelig på at lysfenomenet er helt naturlig.

– Det vi ser er rett og slett en meteor over Tromsø. Det lysende objektet under er planeten Jupiter, forteller han.

Etter det han kan observere ut fra bildet er meteoren på vei mot nabolandet vårt i øst.

– Den går inn mot Sverige etter det jeg kan se, så det er håpløst å lete etter steinen. Den kan ligge i både Sverige og Finland, eller så brant den opp i atmosfæren.

- Lyste i syv sekunder

Etter halvannen time, en evighet i medieverden, ringer endelig fotografen tilbake for å fortelle sin versjon av himmelmysteriet.

- Hei, det er Truls Tiller. Jeg er ikke så sikker på at det er en meteor. Bildeserien er tatt med flere minutters mellomrom og lysobjektet viste seg flere ganger. Jeg hadde stilt inn kameraet og ventet på nordlyset da jeg så den første gang, og da lyste det sylskarpt og lenge. Da den dukket opp på nytt fikk jeg knipset en lang eksponering på 15 sekunder. Den lyste i rundt syv sekunder. Så jeg er veldig usikker, forklarer Tiller.

Objektet dukket opp med tre til fire minutters mellomrom og forsvant nordover. Så den er ikke på vei østover, hevder fotografen. Dermed lever mysteriet tydeligvis videre.

Ved 09.15-tiden tirsdag er fotograf satt i kontakt med ekspert og kanskje de sammen kommer til konsensus.

iTromsø kommer forhåpentligvis tilbake med løsningen. I mellomtiden kan du se nærmere på bildeserien til Tiller øverst i saken!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter