Nobinas driftssjef Glenn Rudi Baann er forferdet av ulykken i Kongsbakken onsdag morgen.

En buss smalt inn i husveggen til boligblokken Parkgata 19, og rutebilen ble spiddet av en jernstang. Kun flaks gjorde at ingen ble drept eller alvorlig skadet.

– Det er en meget alvorlig ulykke som ikke skal skje. Vi må samtidig prise oss lykkelig av utfallet. Materielle skader går an å erstatte, men mennesker er uerstattelige. Vi ser veldig alvorlig på det, sier Baann.

Les også: Alle hylte da bussen begynte å skli

Langs Vestregata, på oversiden av rådhuset, er det satt opp betongsperrer for å holde eventuelle uheldige kjøretøy på vei ned Rådhusgata unna vegger og folk.

Det tror driftslederen kan være en mulighet også oppover Kongsbakken.

– Vi har hatt møter med kommunen om Kongsbakken. Der snakker vi blant annet om trafikale problemer. Sperrer virker som et lurt tiltak og er noe jeg må diskutere videre med ansatte.

– Hva gikk galt i dag?

– Jeg vil ikke gå inn på skyld, men vurderingene er gjort feil ved å ikke velge kjetting. Vi har en instruks lokalt i Tromsø og i veitrafikkloven som krever bruk av kjetting. Den har ikke blitt fulgt.

– Har det sammenheng med språkproblemer blant sjåførene innad i Nobina?

– Det vil jeg ikke gå inn på.

– Hva tenker du om at en av Nobinas sjåfører vil bli politianmeldt?

– Det er ikke slik Nobina vil ha det. Vi vil fremstå som en arbeidsplass hvor vi ikke har disse problemene. I dag er det en vurdering og instruks som ikke er fulgt, og det blir en oppfølgingssak mot sjåføren fra vår side.

– Hvordan jobber dere opp mot arbeiderne i Parkgata som opplever dette ofte?

– Vi hadde en fra ledelsen i Kongsbakken på ulykkesstedet og de vil allerede i dag få høre fra vårt forsikringsselskap. De tar saken videre, og vi skal rydde opp etter oss.

Se web-TV fra hendelsen