Bygger hotell på parkeringsplassen

Framsenteret og det nye Buchardt-hotellet er enige i tomtetvisten.

Arthur Buchardt forteller om sine nye hotellplaner ved Polaria.

RUVENDE: Slik blir det nye Buchardt-hotellet, plassert på den nåværende p-plassen ved Polaria.  Foto: Fotomontasje

Det nye hotellet til Arthur Buchardt 

EN NY BYDEL: Slik vil området ved Framsenteret bli seende ut etter at hotellet og det nye byggetrinnet til Framsenteret er fullført.  Foto: Illustrasjon: PEAB

Hotellet vil få en "arktisk" form som etter planen skal harmonere med de omkringliggende byggene. 

ENIGE: Framsenteret, ved Jan Gunnar Winther (til høyre) er enige med hotellutbygger Arthur Buchardt (nummer to fra høyre) om hvordan området ved Framsenteret skal disponeres. Byrådsleder Øyvind Hilmarsen og Britt Hege Alvarstein var også på pressekonferansen i dag. 

nyheter

I pressekonferansen som startet klokken 10.30 mandag sier begge partene at de har kommet fram til det de kaller en "lykkelig løsning" på tomtetvisten sør for Tromsø sentrum.

Arthur Buchardts hotellplaner har vært et problem for Framsenteret men i dag har altså partene bekreftet at de er enige.

- En solskinnshistorie, sier Buchardt om enigheten som nå er oppnådd.

Det er byrådsleder Øyvind Hilmarsen som har innkalt til møtet i dag.

Planen er at Buchardts hotell og utbyggingen av Framsenteret bytter plass, slik at Framsenteret utvider mot sør, mens Buchardt bygger ved Polaria - nærmere bestemt på parkeringsplassen ved Polaria.

- Byggestart blir om ett års tid og dermed kan hotellet stå ferdig i 2016, sier Buchardt.

LES OGSÅ: Det nærmer seg for Buchardt-hotellet

Framsenteret går i gang med byggetrinn 2 nå i sommer. Men det er planene for byggetrinn 3 som hotellplanene til Buchardt har kommet i konflikt med. Men nå har man altså en løsning på saken.

- Byggetrinn 3 er mer i ett tidsperspektiv på 6-8 år, sier Jan Gunnar Winther ved Framsenteret.

Planene for hotellet er forandret. Opprinnelig skulle hotellet være på 23 etasjer. Nå er det ifølge de nye planene tatt ned til 14 etasjer.

- Vi har kuttet i høyden og hotellet ser ikke lenger ut som en T. Det vil heller få et polart uttrykk, som står mer i stil med det arktiske miljøet i området, sier Buchardt.

Hva syns du om de nye hotelltegningene? Si din mening i kommentarfeltet!