Lykkelig over å være ferdig med plateinnspillingen, dro Børge Bendiksen ut for å feire. Da han returnerte etter en burger og en øl søndag kveld, var leiligheten hans robbet.

– Det verste er at de fem trommemikrofonene mine forsvant. Tre av dem er helt nye, mens to av dem er det ripet «Tromsø Lyd» inn i metallet, sier Børge Bendiksen.

Han spiller trommer i det ett år gamle bandet «Ohmwork», som ifølge Bendiksen selv spiller «breibeint rock med én fot i 70-tallet og én fot i 2013». Helga brukte bandet i studio i Lenvik for å fullføre fullengderen med ti låter.

TV under armen

– Vi var endelig i mål med hele plata, og da jeg kom hjem til Tromsø, satte jeg bare fra meg alt utstyret og gikk ut, forteller Bendiksen, som til daglig driver frisørsalongen «Bare Børge» på Strandveien.

Han opplyser at vitner skal ha observert en kortklipt ung mann gå sørover langs Strandveien i 22.30-23.00-tiden søndag med en tung sekk og en flatskjerm under armen.

– Da jeg kom hjem, var alt lys slått på og døra sto åpen. Den TV-en jeg hadde tenkt å slappe av foran, var borte. Det samme var et filmkamera, dvd-er, cd-plater og en del andre ting, forteller Bendiksen.

Han opplyser at innbruddstyven har klart å ta seg inn ved å brekke opp et vindu. I går anmeldte han innbruddet i leiligheten.

Manglet forsikring

Da han ringte forsikringsselskapet for å opplyse om innbruddet, fikk han et nytt sjokk:

– Jeg får ingenting igjen fra forsikringsselskapet. Jeg var sikker på at alle forsikringene var i orden, men det viste seg at jeg ikke hadde innboforsikring. Jeg trodde jeg hadde alt, sier Børge Bendiksen, og legger til som en oppfordring:

– Lær av mine feil — sjekk forsikringene.