Slår til med Norges beste squashanlegg

Et flunkende nytt squashanlegg sørger for at Tromsø får arrangere norgescup allerede til høsten.

SLÅR TIL: Wiggo Olsen (t.v), Tormod Harila og hans Christian Ribe lekte seg med litt squash på en av de nye banene i går.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Dette er Norges beste squashanlegg. Vi har spilt på mange anlegg i Norge hvor det arrangeres norgescupturneringer og landslagsturneringer. Mange av banene er falleferdige. Men her i Tromsø vil folk oppleve at det finnes ikke bedre baner akkurat nå, sier leder Wiggo Olsen i Tromsø Squashklubb.

Anlegget, som ligger ved siden av Lexus på Skattøra, har nymotens parkett. Det er fylt 18 tonn sand i veggene, slik at ballen får den riktige spretten. Allerede i september-oktober kommer det å bli arrangert norgescup her. Det vil være for første gang at Tromsø har hatt norgeseliten på besøk..

– Vi har et godt samarbeid med landslagseliten og de kommer til å stille opp når vi skal arrangere norgescupturnering her. Det blir en flott profilering av Tromsø og senteret her. Og husk at squash er blitt en OL-idrett. De beste utøverne som kommer hit, i 22-23-årsalderen, vil delta i OL for Norge, sier Olsen.

Åpner tirsdag

Tromsø Squashklubb skal også arrangere mindre byturneringer i det nye anlegget, der breddespillerne skal få boltre seg.

For squashklubben ønsker at flere i byen — i alle aldre — begynner med idretten.

– Det er utrolig mange som har lyst å spille squash, men for mange er det en barriere. De tør ikke møte opp, fordi de tror de er dårlige. Men slik skal det ikke være. En artigere og mer sosial idrett skal man lete lenge etter, sier nestleder Hans Christian Ribe i Tromsø Squashklubb.

Kommende tirsdag er det åpning av de tre nye squashbanene i anlegget som har fått navnet Tromsø Golf

– Når vi først skulle gjøre noe her, så skulle det bli gjort ordentlig og skikkelig. Derfor er det gjort mye research. Vi hadde en mann som reiste til Oslo og Danmark for å se på squashbaner og snakke med leverandører. Vi er stolte av anlegget, så håper vi at folk benytter seg av det, sier Tormod Harila.

Koster 6 mill.

I tillegg til tre squashbaner har anlegget to golfsimulatorer og en putting green.

Totalt har anlegget en prislapp på 6 millioner kroner. Det er Harilas einedomsselskap Tatami AS — der Tormod Harila, Vegard Harila, Glenn-Tore Harila og Trond Johansen er eiere — som står bak senteret.

De har inngått leieavtaler med både golf – og squashklubben i Tromsø.

– En drøm av et senter. All honnør til dem, sier Ribe.

Det er laget teknologiske løsninger for booking, betaling og medlemskap. Derfor vil det ikke være noe resepsjon i senteret.

– Det er mange som tror dette har vært en privat greie, men det er det overhodet ikke. Det er en offentlig sak, som skal drives kommersielt, og er et tilbud for alle, understreker Ribe.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter