Prosjektleder Henrik Romsaas er svært entusiastisk når hanforteller at alle som liker å trene i friluft nå skal få muligheten til å ogsåtrene styrke i det fri.

– Jeg kommer selv til å benytte meg av dette tilbudet.Dette er noe jeg tror Tromsø trenger og som kan bidra til at enda flere viltrene ute i friluft, sier Romsaas.

Norskprodusert

Men selv om mange kanskje vil dra assosiasjoner til ”Muscle beach”i Los Angeles, er ikke det tilfellet her.

– Det blir ikke trening med frivekter på stranden. Vi harlenge savnet ideelle apparater som både er brukervennlige og solide. Det får vinå.

Etter at ideen kom opp for halvannet år siden, har Romsaasjaktet på det perfekte konseptet. Det fant han i Tufteparken i Asker.

– Disse apparatene er produsert i Norge og er laget for norskeforhold. Derfor kommer de også til å holde seg når vinteren kommer.

Brukervennlig

I parken vil det være ti forskjellige apparater som alle erbasert på begrepet ”Calisthenics”, det vil sitrening med egen kroppsvekt. Totalt vil kostnaden komme på 350.000-400.000kroner.

– Disse er brukervennlige for folk i alle aldere, uansettutgangspunkt. På hvert apparat vil det være mulig å lese av en QR-kode slik atman får instrukser på hvordan man skal bruke apparatene.

Går alt etter planen, vil parken i Telegrafbukta være klari midten av juni.