Vil innføre halsbånd-oblat

Kommunen vurderer å brukerfinansiere de nye dunkene for å kaste hundeposer. Det synes ikke hundeeier Monica Rørnes noe om.

Prosjektleder Henrik Romsaas i Tromsø kommune mener at halsbånd-oblater er en mulig måte å finansiere hundepose-dunkene på. 

Eirin Nilsen tror dunkene vil bli mye brukt av hundeeierne. 

nyheter

Nylig har Tromsø kommune satt opp 13 søppeldunker langs turstiene på Tromsøya, der hundeeiere kan kaste fra seg hundeposene sine. Flere skal settes opp etterhvert, men driften koster en del.

Kan bli brukerbetaling

Nå vil prosjektleder Henrik Romsaas i Tromsø kommune ha med seg hundeeierne på laget, noe hundeeier Monica Rørnes misliker.

– Det er utrolig trasig egentlig, for det å ha hund er jo med på å få folk ut på tur. Skal man da nærmest bli straffet for å dra ut på tur, ved å måtte være med å finansiere en slik ordning?, spør hun.

100 kr hver

– Vi er interessert i at brukerne betaler, og jeg tror de fleste hundeeiere kunne være interessert i å være med så lenge det er noe som ikke koster all verden. La oss si at det er 2.000 hunder i Tromsø, og at hver eier betaler inn 100 kroner, så er det 200.000 kroner. Det vil langt på vei dekke de utgiftene vi vil ha om vi tredobler dette systemet, sier Romsaas.

I dag blir pengene tatt fra kommunens driftsbudsjett. Prosjektlederen har tro på en oblatordning der hundeeierne selv kan bidra.

– Det kan virke på den måten at folk tenker "Å ja, du har ikke oblat ja!". Det fins også annen frivillig innbetaling, og andre alternativer som for eksempel økning av renovasjonsavgiften er også mulig, sier Romsaas.

Liker ordningen

Rørnes påpeker derimot at hun liker ordningen, og syns det er flott at kommunen har satt ut dunkene.

– Jeg har ikke sett noe forandring hittil, men jeg syns det er veldig bra at de henger dem opp for at det skal bli forandring. Jeg tror de vil bli mye brukt, sier hun.

Og prosjektleder Romsaas har fått god respons på etableringen av hundepose-dunkene.

– Vi har bare fått positive tilbakemeldinger så langt, jeg snakket senest i dag morges med hundeeiere som hadde inntrykk av at det er mindre hundeposer som blir lagt igjen på stiene, og at det er mindre lukt nå. Så det tyder på at folk plukker opp, sier han.