Ny direkterute fra Tromsø

Når Finnair åpner ny direkterute til Helsinki, åpner det seg et hav av muligheter for solsultne og reiselystne tromsøværinger.

Tromsø lufthavn, Langnes 

nyheter

Japanerne vil ha snø, is og nordlys, mens nedsnødde tromsøværinger vil ha sol og varme. Et sted i midt i mellom har Finnair sett muligheten for å tjene gode penger, ved å tilby direkterute mellom Tromsø og Helsinki.

Flygningene er satt opp mandag, onsdag og fredag fra Tromsø til Helsinki kl. 21.55, og fra Helsinki til Tromsø kl. 20.55. Finnair har oppsatte flygninger på denne ruten fra 1. januar til 28. mars 2014. Ruten opereres av Flybee Finland for Finnair, med Embraer E90, og tar cirka 2 timer.

Hold deg oppdatert. Følg iTromsø på Facebook!

- Vinterturisme er veldig populært i Aisa, særlig i Japan. Mange reiser med Hurtigruten og vi ser at det er et godt etablert marked, sier Skandinaviasjef for Finnair, Kenneth Gillberg til iTromsø.

Direkte til Thailand

Det er også vinterturismen som er grunnlaget for den nyetablerte direkteruta, men Finnair håper det kan bli god butikk også andre vei. Fra Helsinki kan solsultne tromsøværinger velge mellom 13 ulike direktefly til Asia, 50 direkteruter til andre europeiske land, samt direkterute til New York.

- Vinterturisme er veldig populært i Japan og det er stor etterspørsel i det markedet. Samtidig åpner det seg muligheter for de som reiser fra Nord-Norge til Thailand på vinteren, når det er høysesong der, forklarer Gillberg.

Siden tilbudet mellom Tromsø og Helsinki er et nytt tilbud, vil det være etterspørselen som avgjør fremtiden for den nye ruta.

- Resultatene vil ha mye å si for fremtiden. Hvis reisebyråene i Tromsø klarer å selge turer med hotellovernatting i Helsinki, kan vi selge ruten fra Norge også, sier Gillberg.

- Billigere enn Oslo

Han har tro på det norske markedet, og mener det finnes mange gode grunner til å velge Finnair fremfor norske selskaper, som flyr ut fra Oslo.

- I Helsinki får du et dobbeltrom for 80-90 euro per natt. Det er langt rimeligere enn i Oslo og samtidig får man sett og opplevd byen.

Prisene på den nye ruta er ikke klar ennå, men ifølge Gillberg vil prisene bli på samme nivå som Oslo-Helsinki.