Dette har Jo Are brukt 18.000 kroner på

Jo Are Vik fra Tromsdalen har et litt spesielt forholdt til dusjsåpen «Dobbel dusch».

TROFAST: Jo Are Vik har et 25 år gammelt forhold til den tyske dusjsåpen " Dobbel dusch". Dette har han brukt nesten 18.000 kroner på. 

nyheter

De fleste av oss velger nesten i blinde når dusjsåpen står for tur i butikkhyllene. Men ikke Jo Are Vik. Han har nemlig vært trofast til det tyskproduserte dusjsåpen «Dobbel dusch» i 25 år.  

- Enkelt

- Det hele er jo humoristisk, men jeg begynte å tenke over det, og da visste det seg at det er 25 år siden en kompis introduserte meg for dusjsåpen. Og siden har den fulgt meg, sier Jo Are Vik, som utenom dusjen jobber i Troms fotballkrets.  

Det noe spesielle forholdet til såpen er ifølge Vik selv ganske enkelt å forklare.  

- I fare for å bli «dobbel dusch»-mannen, så er det altså et fantastisk produkt. Det er enkelt og kan brukes til at. Også er den billig. Men jeg har litt lite hår, så jeg har fundert på om produktet kan være en faktor i det, spøker Vik.  

Stort forbruk   

Da han ble oppmerksom på 25-årsjubileet med såpen begynte han å regne på utgiftene de siste årtiene.  

- Såpen har kostet rundt 20 kroner i alle år, og jeg har vel rundt regnet brukt over 900 flasker. Det blir om lag 18.000 kroner. Så det er godt mulig mitt forbruk har gitt en del inntekt til produsentene, sier Vik lattermildt.  

Til tross for at han er selverklært storforbruker, sverger han ikke utelukkende til den blå flasken.  

- Jeg har nok brukt noen andre såper også, men jeg vender alltid tilbake. Jeg er på ferie i Amsterdam nå, og her er det bare hotellsjampo. Jeg fikk ikke plass til den i håndbagasjen, så jeg må vel gå på jakt etter en flaske i butikkene her, sier Vik.