Politiet etterlyser kidnappet tjeld

Politiet har etterlyst en bil med utenlandske skilter etter at en tjeld ble brutalt kidnappet utenfor NRKs lokaler i Tromsø.

Tjelden har langt rødt nebb og er sort og hvit. Illustrasjonsfoto.  

nyheter

Tipset kom inn rett før klokken 09.00.

- En tjeld som har hatt tilhold utenfor NRK sine lokaler skal ha blitt lagt i en sekk og kjørt bort, sier operasjonsleder hos politiet i Troms, Rune Nilsen.

Tjelden skal ha hatt tilhold utenfor lokalene til NRK i noen dager, og vitnet som tipset politiet om kidnappingen har holdt øye med fulglen. Tipseren tok umiddelbart kontakt med politiet og rakk også å ta bilde av bilen før den kjørte av gårde med tjelden.

Hold deg oppdatert. Følg iTromsø på Facebook!

Gjorde motstand

- Det er en bil registrert i utlandet. Vi har informert våre patruljer om saken, og bedt dem stoppe bilen dersom de fanger den opp i trafikken, sier Nilsen.

Han sitter på svært få opplysninger i saken utover det tipseren har fortalt på telefon. Men vitnet har beskrevet kidnappingen som ganske brutal.

- Det står her at fuglen sprellet med vingene. Det har nok vært en nevekamp der, sier Nilsen.

Uklart motiv

Han er usikker på hva som kan være motivet bak kidnappingen.

- Det er jo en kjennsgjerning at det kommer utlendinger til Norge for å ta egg fra sjeldne fugler. Det hender også at de tar fugler som ikke hører hjemme i deres egen fauna og stopper dem ut. Det kan være truede fulgearter som ørn og falk. Fuglene blir solgt på det illegale markedet, opplyser Nilsen.

LES OGSÅ: Papegøye på frifot

Faunakriminalitet

Nilsen har ikke noen formening om hvor attraktiv tjelden er i det illegale markedet, men antar den kan ha en viss verdi.  Han vet heller ikke om det er snakk om en voksen fugl eller om den er skadet, siden den ikke klarte å stikke av fra kidnapperne.

- Jeg vet ikke alderen på den, men den har langt rødt nebb og er hvit og svart, sier Nilsen.

Han lover å holde pressen oppdatert  og legger til at det faktisk er et snev av alvor i saken.

- Det er faktisk snakk om faunakriminalitet, poengterer Nilsen.

Relaterte saker:
Har du tips i denne saken?
Ring 77 64 06 00 - tips@itromso.no