Coop Prix blir Coop Extra

Coop har hatt over tid hatt en utfordring med for mange kjeder og for utydelige budskap ut til kundene.

Pål Wilhelmsen, Thor Roar Olsen og Kjell Olav Pettersen i Coop. 

nyheter

Coop har derfor besluttet å satse tungt nasjonalt på én tydelig, sterk lavpriskjede – Coop Extra – billigbutikken med supermarkedsutvalg.

I tråd med denne sterke nasjonale satsningen følger Coop Nord opp med å legge de fleste Coop Prix over i den nye kjeden, skriver Coop Nord i en pressemelding.

- Coop Extra har de siste årene vært den dagligvarekjeden som har hatt sterkest vekst i det norske markedet. «Denne suksessen ønsker vi i Coop Nord å la flere av våre medlemmer få nyte godt av», sier adm. direktør Kjell Olav Pettersen.

Coop Nord har i dag fem Coop Extra, som alle har svært god utvikling. To av disse ligger i Tromsø. Av totalt 27 Coop Prix vil 5-6 bli lagt over til Coop Extra i høst. Av de resterende Coop Prix vil flesteparten bli lagt over til Coop Extra i løpet av 2014.

- «Det er butikkene i Tromsø som først legges over til Coop Extra. Årsaken er at dette er store butikker med god kapasitet. Samtidig er Tromsø landets tøffeste dagligvaremarked. Et marked vi ønsker å styrke vår konkurransekraft i», sier Pettersen.