Coop har derfor besluttet å satse tungt nasjonalt på én tydelig, sterk lavpriskjede – Coop Extra – billigbutikken med supermarkedsutvalg.

I tråd med denne sterke nasjonale satsningen følger Coop Nord opp med å legge de fleste Coop Prix over i den nye kjeden, skriver Coop Nord i en pressemelding.

- Coop Extra har de siste årene vært den dagligvarekjeden som har hatt sterkest vekst i det norske markedet. «Denne suksessen ønsker vi i Coop Nord å la flere av våre medlemmer få nyte godt av», sier adm. direktør Kjell Olav Pettersen.

Coop Nord har i dag fem Coop Extra, som alle har svært god utvikling. To av disse ligger i Tromsø. Av totalt 27 Coop Prix vil 5-6 bli lagt over til Coop Extra i høst. Av de resterende Coop Prix vil flesteparten bli lagt over til Coop Extra i løpet av 2014.

- «Det er butikkene i Tromsø som først legges over til Coop Extra. Årsaken er at dette er store butikker med god kapasitet. Samtidig er Tromsø landets tøffeste dagligvaremarked. Et marked vi ønsker å styrke vår konkurransekraft i», sier Pettersen.