Gründer Tromsø tatt for ulovlig alkoholreklame

Gründer Tromsø har lagt ut ulovlig alkoholreklame på Facebook. Leder Nils Opsahl legger seg flat.

ULOVLIG ANNONSE. Forrige uke la Gründer Tromsø denne annonsen ut på Facebook. Annonsen er ulovlig.   Foto: GINA JOHANSEN

OPSAHL BEKLAGER. Ansvarlig leder for Gründer Tromsø, Nils Opsahl, beklager annonsen. Han ønsker ikke bryte forbudet.  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

– Dette er helt klart ulovlig alkoholreklame, sier advokat Eskild Freibu i Advokatfirma Freibu AS.

Freibu har mye juridisk erfaring på området.

– Det er lov å annonsere med vinkveld, men det er ikke lov å legge ved et bilde av vin i glass. Det er heller ikke lov å oppfordre folk direkte til å komme, forteller Freibu.

Kommunalt ansvar

Servicetorget i Tromsø kommune er de som har ansvar for at forbudet mot alkoholreklame blir overholdt. Enhetsleder i Servicetorget, Marlene Uvsløkk, bekrefter at annonsen er ulovlig.

– Dette er ulovlig, og saken vil bli fulgt opp av oss videre, skriver Uvsløkk til iTromsø etter å ha mottatt bilde av den ulovlige annonsen.

For å passe på at folk overholder forbudet mot alkoholreklame, kan Servicetorget gi bedrifter prikker.

– Hvis en bedrift får åtte prikker, mister de skjenkebevillingen. I noen tilfeller kan de også bli nødt til å stenge, opplyser Uvsløkk.

Legger seg flat

Ansvarlig leder for Gründer Tromsø, Nils Opsahl, legger seg flat da iTromsø ringer han og informerer om den ulovlige alkoholreklamen.

– Vi ønsker ikke å tøye grensene for hvor forbudet mot alkoholreklame skal gå. Antakelig er bildet lagt ut av en overivrig sommervikar, mens daglig leder er på sommerferie, sier Opsahl.

Litt etter bekrefter Gründer Tromsø at daglig leder er på sommerferie. Opsahls forklaring på lovbruddet er dermed ikke usannsynlig. Like fullt kvalifiserer nok episoden til en prikk av Tromsø Kommunes Servicetorg.