Endelig i mål

Etter å ha syklet i 38 dager og lagt bak seg 2800 kilometer kan Elin Dragøy endelig puste ut.

DEILIG: Det første ordet Dragøy brukte til å beskrive kryssing av mållinjen var "deilig". 

PLANLEGGING: Her er Dragøy under fjorårets planlegging. 

nyheter

Den vel planlagte turen begynte i Vadsø og endte ved Lindesnes. Elin Dragøy fra Tromsø har brukt 38 dager på å sykle gjennom landet, fra ytterpunkt til ytterpunkt.

– Etter jeg endelig er i mål etter alle dagene på setet er det er først og fremst en stor tilfredsstillelse jeg kjenner, sier Dragøy til iTromsø.

Uheldig med været

Dragøy hadde planlagt det meste ned til detaljer, noe som gjorde at det meste, i hvert fall av det administrative, gikk smertefritt. Det som derimot ikke gikk som planlagt var værforholdene.

– Jeg hadde forventet mye mer godvær, men det gikk stikk motsatt. Mye regn og vind har preget turen. Heldigvis var det fantastisk vær da jeg ankom Lindesnes, det var nesten som et eventyr.

Hun har for øvrig også holdt verden oppdatert på reisen sin via bloggen hennes — elinsverden.com. Til sammen har den hatt over 31.500 besøkende.

Ny seng hver natt

For å komme seg gjennom de 2800 kilometerne måtte Dragøy holde seg i bevegelse så godt som hele tiden. Dette resulterte i at hun på 38 dager sov i 36 forskjellige senger.

– Jeg har levd litt som en nomade den siste måneden. Jeg har vært nødt til å pakke bagen min hver dag og bortsett fra to dager så har jeg ikke sovet i samme seng mer enn en gang.

Ikke igjen

Da iTromsø snakket med henne en time etter målgang var Dragøy ikke veldig giret på å gjøre turen igjen.

– Nei, jeg gjør det nok ikke igjen, det kan jeg i hvert fall ikke se for meg nå. Neste gang jeg tar en langtur blir det nok enklere, maks 10-12 dager og kortere dagsetapper. Nå gleder jeg meg bare til å komme hjem til mannen min, jobben og hverdagen.