Franskmenn rodde fra Narvik til Tromsø

Disse franskmennene ankom lørdag Tromsø etter å ha rodd fra Narvik små robåter. På tross av vind og regn kom de fram to dager tidligere enn planlagt.

STEINETE KYST. Den største utfordringen roerne hadde underveis, var å komme seg trygt inn og ut fra land. Foto: Privat 

FLOTT TUR. De tretten franskmennene kom fra fire ulike roklubber i Frankrike. Ingen av dem kjente hverandre spesielt godt på forhånd. F.v. Antoine Martinot-Lagarde, Sebastien Vergely. Foto: Privat 

FRISKE FRANSKMENN: De franske roerne ankom Tromsø Camping lørdag etter en uke i robåt. Bak f.v. Antoine Martinot-Lagarde, Guillem Lacan, René Vercules, Mansour Tabet. Midten f.v. Gérard Clemessy, Sophie Fourcade, Sandrine Chaumeton, Cécile Peyrouton, Christophe Le Bel. Foran f.v. Sebastien Vergely, Claudine Tabet.  Foto: Marius Fiskum

nyheter

– Antakelig var det været som fikk oss til å ro fortere enn det vi hadde planlagt, sier en lettet Claudine Tabet til iTromsø.

Sammen med tolv andre franskmenn fra fire ulike roklubber i Frankrike, har hun rodd langs kysten i små, spesiallagde hav-robåter.

Steinete kyststripe

De franske roentusiastene visste at kyststripen mellom Narvik og Tromsø, var tøff.

– Vår største bekymring var hvordan vi skulle komme oss til land om kvelden. Kysten er jo veldig steinete, og det er ikke lett å finne steder man kan ro i land, forteller Tabet.

For å møte problemet hadde gruppen inngående studert kart over kysten før de dro.

– Men dette hjalp lite når vi hele tiden kom fortere fram enn det vi hadde tenkt, sier Tabet og ler.

Skumle havstrømmer

På tross av at været har vært preget av regn, tåke og vind, syntes roerne at turen har gått fint.

– Det skumleste vi opplevde var da vi kom inn i noen havstrømmer ved Malangen. Det kom sterk vind fra nordvest, og vi fikk problemer. Men heldigvis gikk det bra til slutt, sier Antoine Martinot-Lagarde.

Franskmennene syntes at de har hatt noen utrolige vakre naturopplevelser underveis.

– Vi har sett masse vakker natur. Spesielt likte vi området rundt Rya. Dessverre så vi ingen moskusokser, men vi har rodd langsmed niser og lundefugler, sier Martinot-Lagarde fornøyd.

Ved flere anledninger har de franske roerne blitt invitert inn på kaffe og te av gjestfrie nordmenn.

– Vi har faktisk blitt invitert inn hele tre ganger. Nordmenn er gjestfrie, sier Tabet.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter