Slik ser det ut bare meter fra veien hvor både gående, syklende og biler ferdes i hopetall. Først da iTromsø kontaktet kommunen i dag formiddag, ble kloakken ordnet — om enn veldig provisorisk.

Ny boligblokk

I forbindelse med utgravingen av tomten til en ny boligblokk vis-à-vis Laureng Bo – og servicesenter, er det laget et midlertidig avløp for en rekke boliger som ligger på oversiden av Mellomveien. Alt tyder på at kloakkrøret må ha kollapset for flere uker siden — noe som ga fritt utløp for det de aktuelle beboerne spylte i dassen og vasken.

Hos vann og avløp opplyser Jan Stenersen at det er utbygger Freno Eiendom AS som er ansvarlig for glippen. Etter at saken ble belyst, var fagfolk raskt på stedet for å utbedre problemet. I tillegg til at avløpsrør ble sammenkoblet, ble det også lagt ut desinfiseringsmiddel på området hvor mainnskiten fløt.

– Dette er slurv

– Dette skal ikke skje. Men det er ikke første gang en privat utbygger slurver med vann – og avløpsrør. I dette tilfellet konstaterer jeg at stedet er overgrodd med sopp og alger. Derfor tyder alt på at lekkasjen er av gammel dato, sier Jan Stenersen.

Han beklager sterkt at kloakk — med skitt, urin og gråvann — blir liggende på bakken i ukevis før noen melder fra. Han finner det også merkelig at ikke noen reagerte på stanken fra etterlatenskapene.

– Lekkasjen har oppstått 4-5 meter fra fortauet og veibanen på Mellomveien. Vi får skylde på ferieavviklingen siden ingen har oppdaget dette tidligere.

Tatt hånd om

Eier av Freno Eiendom AS, Fredrik Nordmo, sier at hans entreprenører ordnet forholdet umiddelbart etter at skaden ble avdekket:

– Jeg har ingen forklaring på hva som er årsaken til at skitten havnet på overflaten og ikke i kloakken. Den ledningen det er snakk om, er en midlertidig løsning. Så snart sprengnings – og gravearbeidet er unnagjort, vil et permanent avløp komme på plass. Når det skjer, kan jeg ikke si, sier Nordmo.

Han er imidlertid innstilt på å renske opp på byggeplassen raskest mulig.

FLØT FRITT: Mainnskit, urin og gråvann har hatt fritt løp i ukevis på Mellomveien. Dette synet møter skuelystne i dag.