Protesterer mot anti-homolov

Komiker Trine Lise Olsen arrangerer i dag protest mot den russiske anti-homoloven.

Fra venstre: Birgitte Tiller, Trine Lise Olsen og Atina Kristiansen  Foto: Amnesty

nyheter

I forkant av G20-møtet i St. Petersburg arrangerer organisasjonen «All Out» markeringer over hele verden for å legge press på internasjonale ledere.

– Vi skal ha en markering her i Tromsø for å vise at vi er imot denne loven. Det er et brudd på menneskerettighetene. Den nye loven de har innført i Russland sier det skal være ulovlig med homofil propaganda, men kjærlighet er ikke propaganda, sier Olsen.

Arrangementet skjer i dag over hele verden, og Olsen har fått med seg Amnesty på arrangementet her i Tromsø.

– Dette er en sak Amnesty har jobbet med i lengre tid. Vi har sett med økt bekymring på at Russland diskriminerer enkelte grupper på denne måten, og vi ser på dette som et angrep på ytringsfriheten., sier regionleder i Amnesty, Ole Gunnar Solheim og håper dette kan være startskuddet på en bred mobilisering for å forbedre situasjonen til de utsatte gruppene.

-Det har gått for langt

Olsen mener situasjonen i Russland har gått for langt.

-I Russland er det mange som organiserer seg mot homofile, og forklarer det med at de vil forhindre pedofili, noe som er galskap. De har blant annet invitert homofile på «date», for så å torturere dem. Flere har mistet livet på grunn av dette, sier Olsen og trekker fram at det ikke bare er Russland som diskriminerer homofile:

– Vi prøver å sette søkelyset på at menneskerettigheter blir brutt.

Demonstrasjonen holdes i dag på stortorget i Tromsø.