Nå rives denne gården

Gammelkåken i Skippergata 26 skal rives for å gi rom for et nytt leilighetskompleks.

LEILIGHETER: Wittergreen-gården i Skippergata blir revet og erstattet med et kombinert nærings – og leilighetsbygg.  Foto: Ronald Johansen

SMÅ ENHETER: Prosjektet til Total Prosjekt AS blir over fire plan med leiligheter fra andre til fjerde.  Foto: Borealis Arkitekter

nyheter

Siden 1982 har Brødrene Johannessen AS eid bygården som i flere tiår hadde A. Wettergreen-Jensen som eier. Nå har Total Prosjekt AS overtatt for 3,2 millioner kroner og skal føre opp fire etasjer på tomten.

Overtar

– Vi overtar planer som ble godkjent tilbake i 2011. Det innebærer bygging av 18 leiligheter i andre til fjerde etasje. På gateplaner etableres det muligheter for forretningsdrift, sier Ole Vidar Furnes i Total Prosjekt AS.

Selskapet er et underbruk av Totalrenovering AS som de siste årene har rustet opp byens innfartsgate til det bedre. Flere, eldre bygårder er renovert fra grunnen av og inneholder i dag et større antall leiligheter.

– Rivingen er på et forberedende stadium og skal være over innen medio neste måned. Byggestart vil våre neste vår, mens alt er planlagt ferdig til mai 2015.

Små går først

Furnes sier at leilighetene blir i størrelse fra 26-43 kvadratmeter.

– Vi snakker om små enheter med og uten soverom. Fra tidligere har vi erfart at boenheter i sentrum — spesielt mindre enheter — går veldig fort. Det vi har solgt i det samme området, har hatt en pris på 1,5-2,5 millioner kroner. Kjøperne har vært studenter og typiske førstegangsetablerere.

– Ut fra det, har vi stor tro på at også nr. 26 skal bli ettertraktet. Her er også beliggenheten viktig, konstaterer Ole Vidar Furnes.