Frykter for Polarias besøkstall

Styret til Polaria ser med stor skepsis på plasseringen av Buchardt-hotellet.

VIL DETTE BYGGET KOMME I SKYGGEN? Det frykter styret til Stiftelsen Polaria dersom Buchardt-hotellet blir plassert på parkeringsplassen foran Polaria.  Foto: Polaria

Det planlagte Buchardt-hotellet.  

nyheter

I en høringsuttalelse til Tromsø kommune ser Stiftelsen Polaria på lokaliseringen av hotellet med stigende uro. Styret mener at det bør ses nøyere på hva slags konsekvenser hotellet vil ha for Polaria i en reguleringsplan da det ifølge dem vil ha en direkte innvirkning på bygget.

– Det er planlagt at hotellet skal bygges på parkeringsplassen rett utenfor Polaria. Dette er ikke problematisert i saksfremlegget til Tromsø kommune, sier styreleder Hilde Sjurelv i Stiftelsen Polaria.

Buchardt-hotellet er tidligere godkjent i byrådet.

Flere har bejublet det planlagte hotellet, mens det har vakt reaksjoner hos andre. Blant annet ble det tidligere i år opprettet en protestgruppe mot hotellet på Facebook.

Frykter for trafikken

Styret frykter derfor at Polaria som er et signalbygg vil komme i skyggen av hotellet som er på 15.000 kvadratmeter da siktlinjer nord, øst og vest vil forringe Polaria betraktelig ifølge uttalelsen til styret.

LES OGSÅ: Disse fire investerer 2,6 milliarder i Tromsø!

– Vi er redd for at det fantastiske bygget ikke kommer til å være synlig, noe som kan bidra til at vi får færre besøkende, sier Sjurelv.

Polarias største frykt i forbindelse med det nye hotellet er likevel hva som kommer til å skje med deres parkeringsplass ettersom de er avhengige av at busser og biler får parkert utenfor senteret. I toppsesongen har Polaria om lag 20 busser fylt med turister i toppsesongen.

– Vi har svært mange busser som har med seg turister både fra Cruisebåter og Hurtigruten, disse turistene er vi helt avhengige av. Dersom det blir mye kø og vanskelig å komme seg hit er jeg redd for at vi kommer til å miste mange besøkende.

Ønsker alternativer

Ifølge Sjurelv er Polaria helt avhengig av kommersielle inntekter og godt besøk for å overleve. Derfor ønsker hun nå et svar fra kommunen på om å revurdere plasseringen av hotellet.

– Vi er selvfølgelig veldig glad for utviklingen i området, både at det blir hotell og utbyggingen av Framsenteret. Problemet vårt er at det ikke er satt opp noe alternativ for parkeringsplassen og vi er heller ikke sikker på hvor synlig Polaria kommer til å bli.

Sjurelv mener det er positivt at det blir et hotell i nærheten av Polaria som potensielt kan generere publikummere. Likevel vil hun nå vite hvordan kommunen har tenkt å løse styrets problemstillinger.

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen ønsket å se nærmere på høringsuttalelsen og vil komme med en kommentar i løpet av onsdag.