Fra Kroken til Operahuset

Mathilde Salmi Marjavara (23) fra Tromsø står for tiden på hovedscenen på Den Norske Opera og ballett.

OPPVOKST I KROKEN: Mathilde Salmi Marjavara bodde i Kroken før hun begynte på sin operautdannelse. 

nyheter

Siden hun var liten har Mathilde fra Kroken sunget. Både på Kulturskolen og ikke minst mens hun gikk musikklinja på Kongsbakken videregående skole.

Og all syngingen har betalt seg, for nå tar sopranen master på Operahøgskolen. Det er også i den forbindelse man nå kan se henne i rollen som legen i forestillingen «Ad undas — Solaris».

Forestillingen hadde torsdag urpremière på scene 2 på Den Norske Opera og ballett.

– Det er aller første gang jeg opptrer der og det er helt fantastisk. Hundre mennesker er i sving både foran og bak, så apparatet rundt er gigantisk. Det er en helt annen opplevelse enn noen annet jeg har gjort, sier Marjavara.

Ett steg nærmere drømmen

Etter fullført videregående begynte Mathilde på Tonheim Folkehøgskole. Deretter startet hun på Barrat Due musikkinstitutt hvor blant annet Alexander Rybak har vært student.

Videre fortsatte hun utdanningen sin på Den Norske Opera og Musikkhøgskole før hun i år kom inn som en av fem på master etter at bacheloren var fullført.

– Nå er jeg ett steg nærmere drømmen siden jeg har fått mulighet gjennom skolen til å synge i operaen. Det er jo det jeg bestandig har hatt lyst til, sier Marjavara.

Mozarts opera

Forestillingen hun synger i er en nyskrevet opera av Øyvind Mæland, basert på Øyvind Rimbereids dikt fra 2004. Handlingen finner likevel sted i fremtiden i det rette år 2480.

– Det er veldig moderne, men også en utrolig spennende opera. Det er derfor veldig kult å være med på den, sier sopranen.

I 2014 skal hun spille rollen som Destina i Mozarts opera «Cosi fan tutte», også det på operaen.