Jobber døgnet rundt — tjener nesten ingenting

Håvard Robertsen jobber syv dager i uken, men på Skattelistene kommer han ikke særlig godt ut.

DØGNET RUNDT: Håvard Robertsen, innehaver av Torghuken og Huken Pub jobber syv dager i uken, men på Skattelistene kommer han ikke særlig godt ut. 

nyheter

Robertsen hadde i fjor en inntekt på 378.671 kroner og en formue på null. Siden han startet opp konseptet Torghuken i 2007 på Stortorget, og Huken Pub på Strandtorget, har det gått nedover økonomisk.

– For å være helt ærlig jobber jeg ræva av meg og har ikke ei krone igjen for det, sier Robertsen.

Se listen over utelivstoppene her!

Gikk ikke helt som planlagt

Det har ifølge han selv mye med åpningen av Huken pub å gjøre. Der har han forandret konsept flere ganger i løpet av stedets korte åpningstid.

– Siden jeg åpnet her har jeg bygget om fire ganger. Da jeg åpnet var det samme konsept som den gamle «Torghuken» bare at denne gangen skulle også de i Sør-byen ha et tilbud. Men så flyttet Taxiholdeplassen som tidligere var ved 7/11. Noe som bidro til at det ikke gikk helt som planlagt.

På det som nå har blitt Huken Bar serverer han mat utover natten i tillegg til at han har alle rettigheter for alkoholservering, noe Robertsen tror at mange ikke har fått med seg.

– Det er jo ikke lov til å reklamere for verken øl eller vin noe sted, så det er nok ikke så mange som er klar over det.

Blir bedre

Siden starten har Robertsen jobbet mye alene. Med to filialer betyr det at han alltid må ha noen andre på jobb.

– Det hjelper liksom ikke hvor mange timer jeg jobber, for jeg kan jo bare være på ett sted. Derfor er jeg helt avhengig av ansatte noe som selvfølgelig koster penger.

Men selv om 2012 rent økonomisk ikke var det helt store året for Robertsen ser ting stadig lysere ut.

– Når det kommer til serveringen av nattmat går det støtt og stadig. De som vil ha Full Fetling kommer og får Full Fetling. Nå gjelder det at puben får bein og gå på - noe jeg også tror kommer til å skje. Det kommer stadig nye kunder, noe som er veldig bra.

– Så når skattelistene kommer for 2013 så ser det mye bedre ut?

– Hehe, det er ikke sikkert. Jeg tror kanskje vi må vente helt til 2015, men jeg gir meg ikke. Dette er noe jeg virkelig satser på.