Historisk avtale

Skatt Nord og byggefirmaet Consto har inngått en avtale for å forhindre svart arbeid i bransjen.

Skatt Nord og Consto har inngått en avtale for å forhindre svart arbeid. F.v: Marit Stenersen, Bent Henriksen, Stein Inge Skoglund, Gunn Cornels og Frank Nilsen. 

nyheter

En historisk signering fant sted utenfor byggeplassen, der to store boligblokker skal reises, ved Kræmer i Tromsø. Fra nå av forplikter nemlig sttetakere seg til å oppgi IDkort-nummer til skatteetaten hver gang de går på jobb. Skatt Nord hyller Consto, som mener bedriften går foran som et godt eksempel.

– Det er første gang vi skriver under med en utbygger, der vi går inn for å forebygge svart arbeid, sier avdelingsdirektør i Skatt Nord, Marit Stenersen.

Flere må følge på

Hun håper også at andre bedrifter skal følge eksempelet som Consto setter ved dette vedtaket.

– Det er utrolig tøft! De blottlegger seg jo litt. Jeg tenker at det er veldig bra at de tar et ansvar for å rydde litt opp i det, som i alle fall på ryktebasis, er en bransje som sliter litt med et renommé i forhold til svart arbeid.

Og i byggefirmaet Consto er man stolte over å ha tatt steget foran andre.

– Dette er for å få useriøsiteten ut av bransjen. Vi skal spille med åpne kort, og da skal de som jobber være registrerte i Brønnøysundregistrene og ha gyldige IDkort fra firmaet. På den måten holder vi kontrollen på at ingen useriøse aktører slipper inn, sier Gunn Cormels, som er kvalitets – og HMS-sjef i Consto Tromsø.

Håper på signaleffekt

Hun håper at dette vil gi en signaleffekt ut i markedet at bedriften er en seriøs aktør i byggebransjen.

– Vi er en ryddig og strukturert bedrift som sjekker opp alle våre underentreprenører til siste ledd, på at de har alle formaliteter i orden.

Frank Nilsen er anleggsleder på byggeplassen ved Kræmer. Der er allerede stemplingsstasjonen oppe og går. Han forteller at den fungerer utmerket, og viser villig fram hvordan arbeiderne skal dra kortet hver gang de skal inn på arbeidsplassen.

– Arbeidsplassen vår er jo ikke så stor, så vi har jo rimelig oversikt over hvem som arbeider her. Men dette er virkelig en bra tjeneste for oss, sier Nilsen.