Kjøttmeisen Pelle åpner døren selv

På Plantasjen har kjøttmeisen Pelle og vennene hans flyttet inn. De har nemlig lært seg hvordan de åpner døra inn til butikken.

PÅ SHOPPING: Pelle trenger ikke handlekurver når han shopper på Plantasjen. Han er av den nebbete typen, og tar det han vil ha. 

LAR SEG IKKE FENGSLE: Den lure kjøttmeisen Pelle lar seg verken kaste ut eller sperres inne. Han og kameratgjengen har oppdaget hvordan de kommer seg inn og ut fra Plantasjen, der de nå har flyttet inn for vinteren. 

SIGRID OG PELLE: Blant butikkhyllene finner man både Sigrid og Pelle. Sistnevnte lar seg nok verken selges eller fanges. 

SNEGLEJEGEREN: Med Pelle på laget har Plantasjen flere typer sneglejegere i butikken. 

GOD VENN: Butikkleder på Plantasjen Torunn Berg Nilsen savner Pelle når han er borte og kaller han deres «lille husfugl». 

nyheter

Man kan trygt si at kjøttmeien Pelle ikke er som kjøttmeiser flest. Så snart kuldegradene kommer, så vet de ansatte på Plantasjen at Pelle og vennene hans er rett rundt hjørnet.

De har flyttet inn i blomsterbutikken, og nekter å la seg kaste ut. De finner veien inn igjen uansett.

– Vi har prøvd å kaste ut fuglene mange ganger. Men ikke før de er ute, så går det ikke lang tid før vi hører at de kvitrer inne i butikken igjen. Vi lurte lenge på hvordan de klarer å komme seg inn, og da så vi at fuglene flyr foran sensoren som automatisk åpner skyvedørene, forteller daglig leder Torunn Berg Nilsen på Plantasjen.

Værsyke fugler

Kjøttmeisen Pelle er altså litt av en luring. Sammen med gjengen flyr de først inn lufteluken i vinterhallen ved butikken. Der ifra åpner de dørene inn til butikken.

I går var Pelle på plass i butikken og kvitret og fløy rundt.

– De er en familie på fem fugler. Når det er skikkelig skitvær ute, så kommer alle sammen inn. Pelle er den som er her oftest og han har vært her i flere år, forteller Nilsen.

Forrige vinter var kjøttmeisgjengen ofte inne i butikken. Nå begynner fuglene å bli ganske så husvarme.

– Tidlig på dagen når det er lite folk, så kan Pelle komme og sette seg like ved siden av oss. Han er ikke særlig redd av seg. Plutselig kan han også komme flygende inn på kontoret bare for å sjekke at vi er der, sier Nilsen.

Liker å lage hull

Men selv om Pelle og gjengen ser uskyldige ut, så kan de også være litt rampete av seg.

– De er noen søte små fugler, men de tar ikke så mye hensyn. Vi selger hunde – og fuglemat i butikken og det er produkter de liker å hakke hull i. I tillegg bruker de å skite rundt omkring i butikken. Og det er ikke så morsomt, sier Nilsen.

Kundene på butikken reagerer på kjøttmeisbanden som har tatt over butikken.

– Noen sier «stakkars fugler, slipp dem ut». Mens andre tar med barna sine og synes de er kjempesøte, sier Nilsen.

For de ansatte på butikken har Pelle blitt en god venn, og de savner han hvis han blir borte lenge.

– Kjøttmeisene har vært gjester her så lenge nå, at det er blitt normalt for oss at de er her, selv om andre kan synes at det er litt uvanlig å ha kjøttmeiser på besøk til enhver tid. Pelle er nesten som en liten undulat, sier hun.